Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Публікація
    Використання поняття істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні
    (ВД "Гельветика", 2019) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    У статті розглянуто деякі ключові параметри для аналізу глибини застосування істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні, що дозволило засвідчити нерозвиненість даного аспекту при реалізації комплексу процесів, які виконують ґрунтовну роль в забезпеченні управління та формуванні обліково-аналітичної бази для прийняття рішень. Визначено, що у всіх вказаних напрямах категорія істотності присутня стосовно різних об’єктів облікових, податкових процедур та аудиту. Обгрунтовано, що принцип істотності виступає провідною лінією при здійсненні облікових операцій, аудиторських перевірок та складанні різних видів звітності. Доведено, що відсутність загальноприйнятих критеріїв до визнання істотності змін та/або інформації, як в національному контексті, так і в міжнародному полі, створює відповідні бар’єри для забезпечення ефективності реалізації перелічених процесів для суб’єкта господарювання. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що для здійснення якісного управління та формування адаптованої облікової політики важливим фактором виступає аналіз складових та методики застосування істотності облікової інформації, зокрема, в теоретичному та практичному вимірі.
  • Ескіз
    Публікація
    Адміністративні витрати на підприємстві: сутність та підходи до управління
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Петрова, Ірина Андріївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Адміністративні витрати безпосередньо не пов'язані з виробничою діяльністю підприємства, але вони значно впливають на його стан та фінансові результати. Зниження адміністративних витрат, що призводить до збільшення операційного прибутку, – одне з ключових завдань в розробці управлінських стратегій суб'єкта господарювання.
  • Ескіз
    Публікація
    Актуальні питання запровадження внутрішнього контролю та аудиту в закладах готельно-ресторанного господарства
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Ткаченко, Марина Олексіївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Нагальність запровадження системи внутрішнього аудиту у закладах готельно-ресторанного бізнесу загострюється підвищеною чутливістю суб'єктів господарювання цієї галузі до макроекономічної нестабільності ринку та соціальною спрямованістю їх діяльності, адже окрім розповсюджених прийомів реалізації контрольної функції за основними економічними показниками фінансово-господарської діяльності, особливого підходу потребує процес забезпечення якості обслуговування споживачів, що свідчить про соціальну значущість внутрішнього контролю. Проведений аналіз дозволяє зробити висновок, що підвищення ступеня контролю власника підприємства готельно-ресторанного господарства та запровадження системи внутрішнього аудиту не лише допоможе здійснювати планомірний перманентний контроль за витратами з виявленням та усуненням наявних недоліків та відхилень, але й сприятиме оптимізації та мінімізації їх рівня, створенню підґрунтя для покращення роботи управлінських ланок усіх рівнів й оперативному реагуванню на дію внутрішніх чи зовнішніх чинників.
  • Ескіз
    Публікація
    Формування відносин в системі управління комунальною власністю
    (НТУ "ХПІ", 2017) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    В даній статті розкрито сутність поняття "комунальна власність" в економічній літературі та на законодавчому рівні. Проаналізовано підходи в управлінні об'єктами комунальної власності, зокрема, з урахуванням світового досвіду функціонування та взаємодії їх складових. Обґрунтовано, що застосування сучасних технологій управління комунальними підприємствами та регулювання системи відносин сприяє удосконаленню організаційної структури управління в місцевому самоврядуванні, уникненню конфліктів інтересів, що виникають або потенційно можуть виникати в господарській діяльності таких підприємств, підвищенню інвестиційної привабливості та ефективності функціонування комунальної інфраструктури в умовах сталого розвитку регіонів та держави в цілому.
  • Ескіз
    Публікація
    Бухгалтерський облік як підґрунтя стратегічного бюджетування
    (НТУ "ХПІ", 2018) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Трансформація економічних відносин, суттєвий вплив змін зовнішнього економічного середовища функціонування підприємства та необхідність їх урахування при плануванні діяльності зумовлюють пошук нових методів управління ресурсами підприємства. Одним із найбільш функціональних інструментів, що характеризуються розповсюдженою практикою застосування, є бюджетування. Бухгалтерський облік, як підґрунтя процесу бюджетування, стає дієвим інструментом забезпечення досягнення стратегічних цілей функціонування суб'єкта господарювання на основі оптимальної реалізації бюджетів, усунення причин виникнення відхилень, виявлення резервів не використаних можливостей та попередження негативного впливу факторів.
  • Ескіз
    Публікація
    Призначення інвестиційної складової в тарифі на електричну енергію
    (Національний гірничий університет, 2012) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна