Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Теоретичні та методичні підходи до визначення поняття "фінансовий результат" у фінансовому обліку та аудиті(Видавничий дім "Гельветика", 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана ВолодимирівнаУ статті обґрунтовано понятійний апарат «фінансовий результат» із позиції формування основних теоретико-методичних підходів до визначення фінансових результатів підприємства у фінансовому обліку й аудиті, що є вагомим під час вирішення питань формування фінансових результатів, що притаманно фінансовому обліку та аудиту, і надає можливість отримання найбільшого ефекту від обліково-аналітичного забезпечення, яке полягає в оперативному обліку і контролі витрат і доходів підприємства за певний період. Результати дослідження наукових підходів до визначення сутності фінансових результатів в обліковому аспекті показали, що з погляду розуміння сутності фінансового результату у фінансовому обліку й аудиті можна визначити, як процес його обчислення, який базується на правовій і нормативній базі, підпорядковується принципам нарахування фінансових результатів. Установлено, що фінансовий результат доцільно розглядати як об’єкт i інструмент, що базується на принципах відповідності витрат доходам і є основним показником в управлінні господарською діяльністю підприємства.Документ Особливості організації аудиту фінансової звітності(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Формування та використання обліково-аналітичної інформації в управлінні витратами на оплату праці(ФОП Томенко Ю. І., 2019) Потоцька, О. А.; Побережна, Наталія Миколаївна; Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Особливості організації обліку і аудиту заробітної плати на малому підприємстві(ФОП Томенко Ю. І., 2019) Мардус, Наталія Юріївна; Стешенко, В. В.Публікація Готельно-ресторанна справа: бакалаврський курс. Частина 1(2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія МиколаївнаУ навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проєктну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.Документ Теоретичні підходи до визначення поняття "фінансові результати"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Чернишова, Еліана ОлександрівнаУ статті розглянуто різні підходи економістів й основні нормативно-правові документи які трактують поняття «фінансових результатів». В умовах посилення конкуренції бухгалтерський облік виступає однією з основних функцій управління господарською діяльністю підприємства, що зумовлює необхідність розвитку інформаційної системи, удосконалення її організаційної структури. Доведено, що метою обліку фінансових результатів підприємства є спостереження, ідентифікація, реєстрація, обробка, інтерпретація та передача інформації зовнішнім та внутрішнім користувачам. Виявлено, що безперервний кругообіг коштів, який здійснюється у вигляді витрат ресурсів і одержання доходів, їхнього розподілу та використання виступає ціллю більшості підприємств мінімізувати витрати та максимізувати доходи. Визначено, що промисловий сектор є одним із провідних секторів економіки та характеризується складністю технологічних процесів, орієнтацією на задоволення потреб населення. З’ясовано, що прибутковість промислових підприємств є неоднозначною протягом останніх років (у 2020 році кількість прибуткових підприємств – 71 %; збиткових – 29%). Тому облік прибутку постає як найважливіший показник фінансових результатів. Доведено, що доходи та витрати виступають взаємопов’язаними чинниками утворення прибутку підприємства та на основі їх даних визначають фінансовий стан і платоспроможність, ефективність використання матеріальних і фінансових ресурсів підприємства. Сформовано власне розуміння поняття фінанових результатів. Встановлено, що існують недосліджені питання. Аналіз показав, що підходи до визначення терміну в літературі українських науковців та нормативних документів «фінансовий результат» є неоднозначними. Зроблено висновки, що проблема у цій сфері потребують дослідження у майбутньому й є необхідність постійного розвитку та удосконалення українського законодавства. Важливим питанням при удосконаленні чинних державних документів є конкретизація та деталізація понять та термінів, розробка єдиного методичного інструментарію для суб’єктів господарювання.Публікація Облік, аудит і оподаткування: бакалаврський курс. Частина 1(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Кузнецова, Світлана Олександрівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Мелень, Олена Валентинівна; Брік, Світлана Володимирівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Єршова, Наталя ЮріївнаНавчальний посібник підготовлений відповідно до навчального плану студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" денної та заочної форм навчання і спрямований на закріплення знань студентів, отриманих ними в процесі вивчення дисциплін, передбачених навчальним планом.Документ Аудит(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Мардус, Наталія ЮріївнаНавчальний посібник підготовлений відповідно до навчального плану студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" денної та заочної форм навчання і спрямований на закріплення знань студентів, отриманих ними в процесі вивчення дисципліни "Аудит", передбачених навчальним планом.Документ Теоретичні аспекти обліку, аудиту та аналізу власного капіталу підприємства(Полтавський державний аграрний університет, 2022) Козаченко, Дмитро Миколайович; Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Основні принципи складання і перевірки фінансової звітності підприємства(ФОП Томенко Ю. І., 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Руденко, К. Ю.; Лазуренко, О. С.