Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації обліку і аудиту заробітної плати на малому підприємстві
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Мардус, Наталія Юріївна; Стешенко, В. В.
  • Ескіз
    Публікація
    Готельно-ресторанна справа: бакалаврський курс. Частина 1
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна
    У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проєктну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.
  • Ескіз
    Документ
    Дисконтування заборгованості: нюанси обліку та аудиту
    (2021) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна
    Дебіторська та кредиторська заборгованості є одними з основних статей балансу підприємства. Інформація про їх розмір, стан та строки погашення є важливою у прийнятті управлінських рішень, адже ефективне управління ними здатне підвищити рівень рентабельності та прибутковість підприємства. Правильність відображення операцій із заборгованістю в обліку набуває особливої актуальності після запровадження механізму визначення об'єкта оподаткування з податку на прибуток на основі даних бухгалтерського обліку. Неправильне відображення операцій у бухгалтерському обліку автоматично призводить до появи податкових ризиків. Норми стандартів бухгалтерського обліку вимагають дисконтувати абсолютно всі довгострокові заборгованості. На дату балансу будь-які довгострокові заборгованості потрібно оцінювати за теперішньою (дисконтованою) вартістю. При цьому питання, як обліковувати різницю між фактичною собівартістю за первісного визнання та теперішньою вартістю на дату складання балансу, залишається відкритим, тому дисконтування заборгованості є темою цієї статті.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки щодо забезпечення самостійної роботи з курсу "Організація і методика аудиту"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Методичні вказівки щодо забезпечення самостійної роботи з курсу "Організація і методика аудиту" сприяють освоєнню студентами денної і заочної форми навчання складної та змістовної інформації курсу "Організація і методика аудиту", основи теорії організації та методики проведення аудиторських перевірок, систему організації її на підприємствах України, організації та методології проведення контролю в Україні з використанням національних і міжнародних стандартів (норм) аудиту і відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Зміст завдань, що надано у методичних вказівках, побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань щодо досліджуваної дисципліни. Особлива увага приділена організації та контролю при прийнятті рішень щодо формування стану внутрішнього контролю та організації бухгалтерського обліку та бізнесу в цілому.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки з виконання контрольної (індивідуальної) роботи з дисципліни "Управлінський аудит"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Методичні вказівки щодо забезпечення самостійної роботи з дисципліни "Управлінський аудит" сприяють освоєнню студентами денної і заочної форми навчання складної та змістовної інформації дисципліни, основи теорії організації управлінського аудиту, систему організації її на підприємствах України, організації та методології проведення контролю в Україні з використанням національних і міжнародних стандартів (норм) аудиту і відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Зміст завдань, що надано у методичних вказівках, побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань щодо досліджуваної дисципліни. Особлива увага приділена організації та контролю при прийнятті рішень щодо формування стану управлінського аудиту та організації бухгалтерського обліку та бізнесу в цілому.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки щодо забезпечення самостійної роботи з дисципліни "Управлінський аудит"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Методичні вказівки щодо забезпечення самостійної роботи з дисципліни "Управлінський аудит" сприяють освоєнню студентами денної і заочної форми навчання складної та змістовної інформації дисципліни, основи теорії організації управлінського аудиту, систему організації її на підприємствах України, організації та методології проведення контролю в Україні з використанням національних і міжнародних стандартів (норм) аудиту і відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Зміст завдань, що надано у методичних вказівках, побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань щодо досліджуваної дисципліни. Особлива увага приділена організації та контролю при прийнятті рішень щодо формування стану управлінського аудиту та організації бухгалтерського обліку та бізнесу в цілому.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання практичних завдань з курсу "Організація і методика аудиту"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни "Організація і методика аудиту" складена відповідно до освітньо–професійної програми підготовки студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 07 "Облік і оподаткування" спеціалізації 071 "Облік, аудит і оподаткування". Мета дисципліни: формування у студентів базових теоретичних знань та практичних навичок організації і методики проведення аудиту, організації роботи аудиторської фірми і праці аудиторів. Завдання дисципліни: – вивчення теоретичних основ функціонування аудиту як незалежного фінансового контролю в Україні; – нормативно–правових актів, що регулюють аудиторську та банківську діяльність, набуття практичних навичок з організації; – планування та виконання аудиторських процедур.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Управлінський аудит"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Методичні вказівки практичних занять з дисципліни "Управлінський аудит" сприяють освоєнню студентами денної і заочної форми навчання складної та змістовної інформації дисципліни, основи теорії організації управлінського аудиту, систему організації її на підприємствах України, організації та методології проведення контролю в Україні з використанням національних і міжнародних стандартів (норм) аудиту і відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Зміст завдань, що надано у методичних вказівках, побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань щодо досліджуваної дисципліни. Особлива увага приділена організації та контролю при прийнятті рішень щодо формування стану управлінського аудиту та організації бухгалтерського обліку та бізнесу в цілому.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з курсу "Організація і методика аудиту"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни "Організація і методика аудиту" складена відповідно до освітньо–професійної програми підготовки студентів рівень другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування". Мета дисципліни: формування у студентів базових теоретичних знань та практичних навичок організації і методики проведення аудиту, організації роботи аудиторської фірми і праці аудиторів. Завдання дисципліни: – вивчення теоретичних основ функціонування аудиту як незалежного фінансового контролю в Україні; – нормативно–правових актів, що регулюють аудиторську та банківську діяльність, набуття практичних навичок з організації; – планування та виконання аудиторських процедур.
  • Ескіз
    Документ
    Текст лекцій з дисципліни "Управлінський аудит"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Перехід економіки до ринкових відносин, створення нових суб'єктів господарювання з різними формами власності зумовили необхідність внесення кардинальних змін до колишньої системи фінансово-господарського контролю, яка відповідала потребам командно-адміністративної системи управління. Як результат цих змін поряд з державною контрольно-ревізійною службою виникли нові галузі контролю, а саме: аудит, державна податкова служба, Державне казначейство, управління Пенсійного фонду, Антимонопольний комітет та ін.