Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні та методичні підходи до визначення поняття "фінансовий результат" у фінансовому обліку та аудиті
    (Видавничий дім "Гельветика", 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна
    У статті обґрунтовано понятійний апарат «фінансовий результат» із позиції формування основних теоретико-методичних підходів до визначення фінансових результатів підприємства у фінансовому обліку й аудиті, що є вагомим під час вирішення питань формування фінансових результатів, що притаманно фінансовому обліку та аудиту, і надає можливість отримання найбільшого ефекту від обліково-аналітичного забезпечення, яке полягає в оперативному обліку і контролі витрат і доходів підприємства за певний період. Результати дослідження наукових підходів до визначення сутності фінансових результатів в обліковому аспекті показали, що з погляду розуміння сутності фінансового результату у фінансовому обліку й аудиті можна визначити, як процес його обчислення, який базується на правовій і нормативній базі, підпорядковується принципам нарахування фінансових результатів. Установлено, що фінансовий результат доцільно розглядати як об’єкт i інструмент, що базується на принципах відповідності витрат доходам і є основним показником в управлінні господарською діяльністю підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації аудиту фінансової звітності
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації обліку і аудиту заробітної плати на малому підприємстві
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Мардус, Наталія Юріївна; Стешенко, В. В.
  • Ескіз
    Документ
    Основні принципи складання і перевірки фінансової звітності підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Руденко, К. Ю.; Лазуренко, О. С.
  • Ескіз
    Публікація
    Дослідження та оптимізація економічних процесів в готельно-ресторанному бізнесі
    (ФЛП Томенко Ю. І., 2019) Шовкопляс, Тетяна Семенівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія Вікторівна; Сікєтіна, Наталія Геннадіївна; Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Побережна, Наталія Миколаївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Афенченко, Г. В.; Шумлянська, Н. В.; Чайка, Тетяна Юріївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович
    Монографія є результатом науково-методичних та практичних досліджень з удосконалення науково-методичного забезпечення процесів управління, обліку та аудиту на підприємствах готельно-ресторанної галузі. Монографія базується на матеріалах ХIV-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Дослідження та оптимізація економічних процесів. Оптимум-2018». Монографія призначена для наукових робітників, викладачів, аспірантів, а також фахівців, що займаються дослідженням економічних проблем розвитку та оптимізацією економічних процесів у галузі індустрії гостинності.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції організації аудиту
    (Національна металургійна академія України, 2019) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти організації аудиту готельно-ресторанної справи
    (Полтавська державна аграрна академія, 2018) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації обліку і аудиту фінансової звітності підприємства
    (Миколаївський національний аграрний університет, 2018) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації і методики аудиту облікової політики підприємства
    (Національна металургійна академія України, 2018) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Конспект лекцій з дисципліни "Організація і методика аудиту"
    (НТУ "ХПІ", 2017) Мардус, Наталія Юріївна