Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дисконтування заборгованості: нюанси обліку та аудиту
    (2021) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна
    Дебіторська та кредиторська заборгованості є одними з основних статей балансу підприємства. Інформація про їх розмір, стан та строки погашення є важливою у прийнятті управлінських рішень, адже ефективне управління ними здатне підвищити рівень рентабельності та прибутковість підприємства. Правильність відображення операцій із заборгованістю в обліку набуває особливої актуальності після запровадження механізму визначення об'єкта оподаткування з податку на прибуток на основі даних бухгалтерського обліку. Неправильне відображення операцій у бухгалтерському обліку автоматично призводить до появи податкових ризиків. Норми стандартів бухгалтерського обліку вимагають дисконтувати абсолютно всі довгострокові заборгованості. На дату балансу будь-які довгострокові заборгованості потрібно оцінювати за теперішньою (дисконтованою) вартістю. При цьому питання, як обліковувати різницю між фактичною собівартістю за первісного визнання та теперішньою вартістю на дату складання балансу, залишається відкритим, тому дисконтування заборгованості є темою цієї статті.
  • Ескіз
    Документ
    Обліково-аналітичне забезпечення управління прибутковістю підприємства
    (Технодрук, 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Панасенко, Анастасія; Васіф Ельшад оглу, Асадов
  • Ескіз
    Документ
    Методи управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Фальченко, Олена Олександрівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Мардус, Наталія Юріївна
    У статті розглянуто поняття управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства. Розглянуто принципи і функції управління персоналом, які забезпечують ефективну кооперацію спільної праці. Розкрито мету методів управління персоналом закладів готельно-ресторанного господарства. Проаналізовано різні методи управління персоналом усередині галузі. Запропоновано поєднання наявних методів управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства.
  • Ескіз
    Документ
    Основні аспекти формування релевантної інформації в управлінні прибутком підприємства
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2018) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна