Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Навчання персоналу як засіб підвищення рівня його мотивації
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Ісамухамедова, С. В.; Побережна, Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Формування та використання обліково-аналітичної інформації в управлінні витратами на оплату праці
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Потоцька, О. А.; Побережна, Наталія Миколаївна; Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Облік та звітність в управлінні закладами готельно-ресторанного бізнесу
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2021) Побережна, Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Публікація
    Обліково-аналітичне забезпечення управління результатами діяльності підприємств готельного бізнесу
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Побережна, Наталія Миколаївна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Мелень, Олена Валентинівна
    У статті обґрунтовано зростання вимог до формування та дієвості обліково-аналітичного забезпечення процесів управління підприємствами готельного бізнесу. Визначено основні складові обліково-аналітичного забезпечення управління результатами діяльності підприємства, а саме облікову систему, до якої запропоновано відносити фінансовий, управлінський та податковий облік, та аналітичну систему, яка включає організаційні етапи аналітичної роботи на підприємстві. Відзначено особливу роль облікової політики. Запропоновано основні етапи розроблення положення про аналітичну роботу готельного підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Фінансова звітність як важливий елемент обліково-аналітичного забезпечення ефективного надання готельних послуг
    (НТУ "ХПІ", 2017) Побережна, Наталія Миколаївна
    Встановлено, що готельний бізнес в Україні потребує належного рівня інформаційно-облікового забезпечення управління їх розвитком. Проведено порівняння критеріїв розмежування підприємств готельного бізнесу на мікро підприємства, малі підприємства, середні та великі з врахуванням прийнятих законодавчих змін. Відображено методичні засади формування звітної інформації та фінансової звітності в залежності від розміру підприємств готельного бізнесу. Визначено інформаційні потреби користувачів звітності готельних підприємств. Акцентовано увагу на проблематиці підвищення якості облікової та звітної інформації.