Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 82
  • Ескіз
    Документ
    Зовнішньоекономічна діяльність підприємства: обліковий аспект
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Рета, Марина Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Баланс підприємства: проблеми складання
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Рета, Марина Володимирівна; Блудова, О. С.
  • Ескіз
    Публікація
    Бухгалтерський облік
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Рета, Марина Володимирівна; Линник, Олена Іванівна; Токар, Наталія Борисівна
    Навчальний посібник містить викладення теоретичних та практичних основ ведення бухгалтерського обліку, відповідає навчальній програмі курсу, національним положенням (стандартам) бухгалтерського обліку. Видання містить теоретичний матеріал, який охоплює основні питання з кожної теми дисципліни, завдання для практичної та самостійної роботи, тести, питання для самоперевірки та індивідуальне розрахункове завдання. Призначено для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування".
  • Ескіз
    Публікація
    Особливості обліку основних засобів на підприємствах ресторанного бізнесу
    (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2018) Рета, Марина Володимирівна; Линник, Олена Іванівна
    У статті проведено аналіз спеціальної літератури, нормативно-правової бази щодо визначення підходів до організації бухгалтерського обліку основних засобів та відображення витрат, які пов'язані з експлантацією основних засобів на підприємствах ресторанного господарства. Виявлено основні специфічні особливості діяльності підприємств ресторанного бізнесу та облікового відображення витрат на підприємствах ресторанного господарства.
  • Ескіз
    Публікація
    Устаткування закладів готельного господарства: деякі особливості обліку за національними та міжнародними стандартами
    (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2018) Линник, Олена Іванівна; Рета, Марина Володимирівна
    У статті досліджена проблематика оснащення та експлуатації закладів готельного господарства сучасним технологічним устаткуванням. Розглянуті питання визначення та обліку справедливої вартості устаткування готельного господарства за національними та міжнародними стандартами. Визначені причини недостатнього використання в Україні оцінки активів за справедливою вартістю.
  • Ескіз
    Документ
    Діагностика балансу підприємства: ключові проблеми
    (Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, 2018) Рета, Марина Володимирівна; Блудова, О. С.
  • Ескіз
    Документ
    Формування парадигми бухгалтерського обліку для забезпечення стратегічного управління
    (Тернопільський національний економічний університет, 2017) Рета, Марина Володимирівна
    В роботі розглянуто основні підходи до ролі бухгалтерського обліку в управлінні підприємством, вплив на його стратегічний розвиток.
  • Ескіз
    Документ
    Приниципи формування транспарентної фінансової звітності
    (НТУ "ХПІ", 2018) Рета, Марина Володимирівна
    В роботі розглянуто фінансову звітність, як найбільш доступний інформаційний продукт, орієнтований на задоволення інформаційних потреб зовнішніх та внутрішніх користувачів. Концептуальна основа звітність містить виклад концепцій, на яких ґрунтується складання і подання фінансових звітів зовнішнім користувачам. Відповідно до цього документу принципи фінансової звітності згруповані за двома напрямками. Перший напрямок визначає основні якісні характеристики: корисність, доречність, правдивість. Другий напрямок містить принципи, які посилюють якісні характеристики звітності: вчасніть, зрозумілість, зіставність, можливість перевірки.
  • Ескіз
    Документ
    Якість облікової інформації: фактори впливу та перспективи вдосконалення
    (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2018) Рета, Марина Володимирівна
    Визначено основні фактори від яких залежить достовірність та релевантність облікової інформації. По-перше, вона буде визначатися якістю вхідної інформації. Досить значні обсяги різнорідної інформації на сьогоднішній день, що вимагає розробки підходів, принципів, критеріїв первісного відбору та аналізу інформації. По-друге, облікова інформація буде визначатися якістю самої обліково-аналітичної системи, яка збирає, оброблює, накопичує, передає та зберігає отриману інформацію. Викривлення інформації під час її опрацювання, в наслідок використання невідповідних методів обробки інформації та її аналізу, затримки у системі передачі та оновлення інформації, можуть приводити до значних ризиків формування неефективних управлінських рішень. І, по-третє, якість облікової інформації буде залежати від якості системи оціночно-аналітичних показників. Тобто необхідно сформувати такий набір показників, який дасть змогу пов'язати якісну оцінку інформації (вхідної – вихідної) з якісною оцінкою обліково-аналітичної системи (якість функціонування облікової системи, якість облікової системи та якість результатів функціонування облікової системи), яка генерує цю інформацію. Таким чином, саме розробка та впровадження комплексних критеріїв, підходів, методів та показників для якісної оцінки облікової інформації з урахуванням особливостей різних галузей, видів та типів підприємств, дасть змогу підвищити якісний рівень та порівнюваність, як облікової інформації так і облікових систем.
  • Ескіз
    Документ
    Формування фінансових результатів підприємств готельно-ресторанного бізнесу
    (Міжнародний гуманітарний університет, 2017) Рета, Марина Володимирівна
    У статті розглянуто актуальні проблеми формування фінансових результатів у сучасних умовах господарювання. Досліджено теоретичні та практичні підходи до формування фінансових результатів. Охарактеризовано порядок та метод визначення фінансового результату та надано пропозиції щодо підвищення аналітичності порядку формування фінансових результатів.