Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Публікація
    Програмне забезпечення бухгалтерського обліку
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    Текст лекцій містить теоретичний матеріал по впровадженню та ефективному використанню сучасних інформаційних систем і технологій в обліку та аудиті для розв’язання різних класів економічних, облікових і управлінських задач у сучасних складних умовах функціонування підприємств та автоматизації облікових процесів, а також методики застосування існуючих програмних продуктів обліку і аудиту з метою прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Призначено для студентів економічних спеціальності.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    Відповідно до навчального плану студенти заочного відділення виконують контрольну роботу з курсу "Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті". Ціль роботи - закріпити знання студентів по розділах курсу, розвити навички оволодіння методологією. Контрольні роботи, виконані з помилками, повертаються з рецензією студентам для виправлення. Виправлення робляться на окремих аркушах і вклеюються або вшиваються в роботу. Виправлення, вислані окремо від контрольної роботи, не розглядаються. Виправлена робота разом з першою рецензією відсилається на кафедру. Контрольна робота містить три розділи: перша частина це тестові завдання відповіді, на які відображають знання студентом "1С: Бухгалтерії", друга частина – три завдання по темі "Визначення чисельності облікового персоналу", остання третя частина самостійна робота студентів з літературою за досліджуваним курсом результатом якого повинен стати реферат (до 5 стор.), по темах, запропонованим у даному методичному посібнику.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    Відповідно до навчального плану студенти денного і заочного відділень відвідують практичні заняття за курсом "Інформаційні системи і технології обліку та аудиту". Ціль роботи - закріпити знання студентів по розділах курсу, розвити навички оволодіння роботи із програмним забезпеченням "1С:Бухгалтерія". Всі практичні заняття повинні бути законспектовані по окремих тематиках і розділах курсу. У ході вивчення програмного забезпечення "1С:Бухгалтерія" передбачені два модульних контролі для перевірки й закріплення отриманих знань. Модульні контролі проводяться по тестовій системі, запропонованою розробниками "1С:Бухгалтерія", за допомогою тестової програми розробленою викладачами кафедри економічного аналізу та обліку. По закінченні вивчення практичної частини студентам необхідно виконати один з видів контрольної роботи, наведеної в Додатку А та Б, даного методичного посібника. (Вибір варіанта контрольної роботи на розсуд викладача). Для підготовки до іспиту студентам необхідно також вивчити теоретичну основу курсу "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку", викладеної в контрольних питаннях по дисципліні, наведених у даному методичному посібнику в додатку В.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    В нових умовах формування ринкових відносин, функціонування підприємств з різними формами власності необхідно шукати нові шляхи підвищення ефективності виробництва, вміло використовувати інформаційні системи і технології обліку для управління підприємством. В зв’язку з цим різко зростає роль інформаційних систем і технологій в обліку та аудиті, які є однією з найважливіших функцій управління виробництвом. Зростання ролі інформаційних систем і технологій в обліку та аудиті обумовлено ще й тим, що в умовах переходу до ринкової економіки перед підприємством встає багато нових задач: оцінка стану своєї продукції на ринку, її конкурентоспроможності, попиту на неї з боку споживачів; оцінка стану виробничих фондів організаційно-технічного рівня виробництва, трудових, фінансових ресурсів та ін. Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті дозволяють одержати нові характеристики аналізуємого об’єкту досліджень і прийняття обґрунтованих управлінських рішень стосовно досягнення мети об’єкту. Особливість курсу "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку" полягає в тому, що робота менеджменту та бухгалтерії будь-якого підприємства в сучасних умовах глобалізації та автоматизації всіх виробничих процесів стає неможливою без змістовних знань та умінь користування інформаційними системами і технологіями обліку та аудиту для управління підприємством.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    В нових умовах формування ринкових відносин, функціонування підприємств з різними формами власності необхідно шукати нові шляхи підвищення ефективності виробництва, вміло використовувати інформаційні системи і технології обліку для управління підприємством. В зв’язку з цим різко зростає роль інформаційних систем і технологій в обліку та аудиті, які є однією з найважливіших функцій управління виробництвом. Зростання ролі інформаційних систем і технологій в обліку та аудиті обумовлено ще й тим, що в умовах переходу до ринкової економіки перед підприємством встає багато нових задач: оцінка стану своєї продукції на ринку, її конкурентоспроможності, попиту на неї з боку споживачів; оцінка стану виробничих фондів організаційно-технічного рівня виробництва, трудових, фінансових ресурсів та ін. Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті дозволяють одержати нові характеристики аналізуємого об’єкту досліджень і прийняття обґрунтованих управлінських рішень стосовно досягнення мети об’єкту. Особливість курсу "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку" полягає в тому, що робота менеджменту та бухгалтерії будь-якого підприємства в сучасних умовах глобалізації та автоматизації всіх виробничих процесів стає неможливою без змістовних знань та умінь користування інформаційними системами і технологіями обліку та аудиту для управління підприємством.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович
    Відповідно до навчального плану студенти денного і заочного відділень відвідують лабораторні заняття за курсом "Інформаційні системи і технології обліку та аудиту". Ціль роботи - закріпити знання студентів по розділах курсу, розвити навички оволодіння роботи із програмним забезпеченням "1С:Бухгалтерія". Всі лабораторні заняття повинні бути законспектовані по окремих тематиках і розділах курсу. У ході вивчення програмного забезпечення "1С:Бухгалтерія" передбачені два модульних контролі для перевірки й закріплення отриманих знань. Модульні контролі проводяться по тестовій системі, запропонованою розробниками "1С:Бухгалтерія", за допомогою тестової програми розробленою викладачами кафедри економічного аналізу та обліку. Для підготовки до іспиту студентам необхідно також вивчити теоретичну основу курсу "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку", викладеної в контрольних питаннях по дисципліні, наведених у даному методичному посібнику в додатку А.
  • Ескіз
    Публікація
    Готельно-ресторанна справа
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2019) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Линник, Олена Іванівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Смоловик, Раїса Федорівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович; Чайка, Тетяна Юріївна
    У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності "Готельно-ресторанна справа". Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проектну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності "Готельно-ресторанна справа" закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.