Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 96
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні аспекти формування фінансової звітності
    (Молодий вчений, 2022) Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Публікація
    Облік, аудит і оподаткування: бакалаврський курс. Частина 1
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Кузнецова, Світлана Олександрівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Мелень, Олена Валентинівна; Брік, Світлана Володимирівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Єршова, Наталя Юріївна
    Навчальний посібник підготовлений відповідно до навчального плану студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" денної та заочної форм навчання і спрямований на закріплення знань студентів, отриманих ними в процесі вивчення дисциплін, передбачених навчальним планом.
  • Ескіз
    Документ
    Основні аспекти оцінки основних засобів підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Фальченко, Олена Олександрівна; Оразбаєв, І.
  • Ескіз
    Документ
    Формування чистого прибутку для підготовки фінансової звітності
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Фальченко, Олена Олександрівна; Біцюра, Д. Ю.; Ніфталієв, Сархан Сарван Огли
  • Ескіз
    Документ
    Методичні аспекти обліку витрат та калькулювання собівартості продукції у вітчизняній та зарубіжній обліковій практиці
    (2021) Глушач, Юлія Станіславівна; Фальченко, Олена Олександрівна
    Сучасні умови господарювання висувають нові вимоги щодо систем і методів управління виробництвом. В розробці нових стратегій управління витратами першочерговим є вдосконалення методів їх обліку. У статті розглянуті основні методи обліку витрат, що притаманні вітчизняній та зарубіжній обліковій практиці, надана їх загальна характеристика. Здійснено порівняльний аналіз вітчизняного нормативного методу калькулювання собівартості продукції та зарубіжного методу стандарт-кост. Розглянуто основні методологічні аспекти методу стандарт-кост, визначено його переваги та сфера застосування, наведено на умовному прикладі розрахунок собівартості продукції за цим методом, що полегшує розуміння методики даної системи з метою впровадження її додаткових елементів в облікову практику вітчизняних підприємств. Визначені шляхи вдосконалення системи обліку та управління витратами на вітчизняних підприємствах.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фінансового результату як об'єкту обліку
    (ФОП Вишемирський В. С., 2021) Фальченко, Олена Олександрівна; Сергієні, О. О.; Корощенко, Т. Ю.; Хусейнов, А.
  • Ескіз
    Публікація
    Обліково-аналітичне забезпечення управління трудовими ресурсами підприємств готельно-ресторанного бізнесу
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Побережний, Роман Олегович
    На основі аналізу загальних показників діяльності підприємств за видами економічної діяльності за 2015–2019 роки визначено їх тенденції та фактори впливу на розвиток та відтворення персоналу підприємств готельно-ресторанного бізнесу, до яких основним запропоновано відносити: рівень рентабельності діяльності підприємства, середньомісячну заробітну плату, облікову чисельність працівників та витрати на персонал. Визначено негативний вплив розосередженості інформації про стан, наявність трудових ресурсів підприємства та ефективність їх використання у різних видах обліку (фінансовому, управлінському, бухгалтерському, кадровому обліку) на оперативність прийняття управлінських рішень. Доведено доцільність використання матриці функціональних процесів управління персоналом (в межах функцій обліку та аналізу) з метою формування системи обліково-інформаційного забезпечення управління трудовими ресурсами на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу за визначеними критеріями системи облікових та аналітичних показників. Обґрунтовано відображення витрат на формування, використання та відтворення персоналу закладів з тимчасового розміщення та організації харчування, як основних функцій управління, з використанням витратного підходу в оцінці людського капіталу. Такий підхід включає метод визначення початкових витрат; метод обліку витрат на відновлення; метод обліку витрат на заміщення трудових ресурсів. Запропоновано структурно-логічну послідовність відображення операцій, пов'язаних з витратами на трудові ресурси за такими етапами: документальне оформлення положень кадрової політики підприємства; впровадження в документообіг документів, що підтверджують операції з персоналом, відображення в бухгалтерському обліку витрат на персонал; формування внутрішньої бухгалтерської звітності за підрозділами та службами підприємств готельно-ресторанного бізнесу.
  • Ескіз
    Документ
    Види розподілу праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства
    (2020) Фальченко, Олена Олександрівна; Побережна, Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Основи обліку ліквідації та оцінка банкрутства підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Фальченко, Олена Олександрівна; Шматова, В. О.