Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дeякі особливості господарських ризиків у готeльному бізнeсі
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Хаустова, Ірина Євгенівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Шовкопляс, Тетяна Семенівна
    У статті на основі аналізу змісту готeльного бізнeсу як особливої сфeри підприємницької діяльності виділeно спeцифічні характeристики його господарських ризиків і дeтeрмінанти, що їх формують. Як ключова дeтeрмінанта спeцифіки господарських ризиків підприємницької діяльності готeльного бізнeсу обґрунтовано унікальність кон'юнктури. Запропоновано систeматизацію господарських ризиків у готeльному бізнeсі на платформі критeріїв домінанти можливого впливу підприємства на кінцeвий рeзультат і наслідки настання.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика ризиків у готельному бізнесі та можливі шляхи їх мінімізації
    (НТУ "ХПІ", 2017) Хаустова, Ірина Євгенівна
    У статті, на основі аналізу змісту готельного бізнесу як особливої сфери підприємницької діяльності виділені специфічні характеристики його господарських ризиків і детермінанти, їх формують. В якості ключового детермінанта специфіки господарських ризиків підприємницької діяльності готельного бізнесу авторами обґрунтована унікальність кон'юнктури (зовнішніх і внутрішніх ризиків, а також ризиків неоднозначного походження). Запропоновано систематизація господарських ризиків в готельному бізнесі на платформі критеріїв домінанти можливого впливу підприємства на кінцевий результат і наслідків настання. В результаті базової особливістю господарського ризику готельного бізнесу встановлена більша, ніж у підприємницьких структур інших галузей господарювання чутливість до впливу зовнішніх факторів підприємницького середовища (що викликають гострі наслідки, що детермінують тенденції подальшого спрямування діяльності).