Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Публікація
    Готельно-ресторанна справа: бакалаврський курс. Частина 1
    (2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна
    У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проєктну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.
  • Ескіз
    Публікація
    Облік, аудит і оподаткування: теорія та практика
    (2021) Давидюк, Тетяна Вікторівна; Єршова, Наталя Юріївна; Жадан, Тетяна Андріївна; Кузнецова, Світлана Олександрівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна
    Розглянуто основні питання, пов’язані з основами наукових досліджень, фінансового аналізу, організації бухгалтерського обліку, управлінських інформаційних систем в обліку, аналізі та аудиті, обліку і фінансової звітності за міжнародними стандартами, соціальної відповідальності бізнесу та бізнес-соціального аналізу, діджиталізації обліку, бухгалтерського обліку в управлінні підприємством, стратегічного управлінського обліку, обліково-аналітичного забезпечення ЗЕД, консолідації звітності, а також організації та методиці аудиту, державному фінансовому контролю. Призначено для студентів спеціальності 071 "Облік і оподаткування".
  • Ескіз
    Публікація
    Готельно-ресторанна справа
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2019) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Линник, Олена Іванівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Смоловик, Раїса Федорівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович; Чайка, Тетяна Юріївна
    У навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності "Готельно-ресторанна справа". Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проектну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності "Готельно-ресторанна справа" закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок за фінансовою звітністю НП(С)БО України показників фінансової логістики, пов'язаних з управлінням дебіторською та кредиторською заборгованістю (на прикладі підприємств готельно-ресторанного бізнесу)
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Чайка, Тетяна Юріївна; Побережна, Наталія Миколаївна; Александрова, Вікторія Олександрівна
    Мета даної статті - удосконалити підходи до відмежування предметної області фінансової логістики; виявити показники, які якнайкраще характеризують ефективність фінансового логістичного управління дебіторською та кредиторською заборгованістю, і можуть бути розраховані по фінансовій звітності НП(С)БО України. З огляду на специфіку даної сфери діяльності, при дослідженні показників ефективності фінансової логістики підприємств готельно-ресторанного бізнесу вважаємо за необхідне брати до уваги тільки ті фінансові потоки, які безпосередньо пов'язані з матеріальними та сервісними потоками. Оскільки рекомендовані сприятливі значення досліджуваних показників істотно залежать від галузевої специфіки підприємства, вважаємо за доцільне порівнювати отримані коефіцієнти з середньогалузевими значеннями. Встановлено, що розглядаються показники служать досить зручним інструментом моніторингу ефективності фінансової логістики в області управління дебіторською та кредиторською заборгованостями, пов'язаними з матеріальними і сервісними потоками.