Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 104
  • Ескіз
    Документ
    Максимальна урожайність або прибутковість: пріоритети вибору в умовах інноваційного розвитку
    (Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки", 2019) Олійник, Олександр Васильович; Макогон, Віталій Вікторович; Брік, Світлана Володимирівна
    The purpose of the article is to investigate the influence of innovative processes in agricultural enterprises on the formation of financial results from the production and sale of major types of products. Research methods. The research was based on: the dialectical method of cognition; the monographic method (for the analysis of approaches to application of innovations); the empirical method (for assessing the development of domestic grain and oilseed industries); the graphic method (for highlighting the trends in efficiency of the wheat grain production); the correlation and regression analysis (for establishing the dependencies between productive and cost-based indicators of the wheat grain production and determination of an optimal level of costs); the grouping method (for assessing management priorities in the planning of the grain production intensity); abstract and logical methods (for theoretical generalizations and formulation of conclusions). Research results. Introduction of innovations in the agrarian production contributed to the increase of crop page, but was accompanied by a loss of 13-18% of the potential profit. This requires an analysis of financial performance of implemented innovative technologies. At the same time, it is important to consider both the technological evaluation of payback and increase of yield, as well as the economic one from the point of view of a margin of each technological innovation application. Elements of the scientific novelty. The theoretical approaches to determining an optimal level of intensive production were further developed. In particular, the need to consider a profit maximization criterion when substantiating the introduction of technological innovations in the agricultural production was proved. Practical significance. Along with positive effects of the introduction of innovations in the agrarian sector, the latter leads to a lack of potential profit, which actualizes the need to assess financial effectiveness of implemented technologies. Tabl.: 3. Figs.: 1. Refs.: 20
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення системи управління витратами підприємства в сучасних умовах господарювання
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Мехович, Сергій Анатолійович; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Кретініна, О. Ю.
  • Ескіз
    Публікація
    Проблеми системного підходу до організації обліку фінансових результатів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Цибок, Т. С.; Стригуль, Лариса Станіславівна
  • Ескіз
    Документ
    Визначення запасу фінансової стійкості підприємства
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Мелень, Олена Валентинівна; Бережна, Г. М.
  • Ескіз
    Документ
    Питання організації обліку, аудиту і аналізу фінансових результатів підприємства
    (2019) Мардус, Наталія Юріївна; Мукусій, Ірина Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості визначення прибутку у обліку, аудиті і аналізі
    (2019) Мардус, Наталія Юріївна; Гаража, Євгеній Геннадійович
  • Ескіз
    Документ
    Сутність та значення прибутку, як показника фінансового результату підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості формування фінансових результатів підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Скориченко, Еліна Валеріївна; Швець, К. О.
  • Ескіз
    Публікація
    Властивості прибутку як об'єкта обліку, оподаткування та відтворення у звітності
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Петрова, Ірина Андріївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Фінансовий результат суб’єкта господарювання у формі прибутку виступає головною метою його операційної діяльності. При цьому, прибуток, з одного боку, виступає одним з ключових показників діяльності суб’єкта господарювання, та, з іншого боку, є індикатором ефективного податкового регулювання з урахуванням балансу інтересів держави, платників податків та інших користувачів фінансової звітності.
  • Ескіз
    Публікація
    Еволюція становлення та розвитку теорії управління ризиками
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна
    У статті узагальнено, систематизовано та виділено основні етапи становлення і розвитку теорії управління ризиками у взаємозв'язку з окремими математичними теоріями, що дає змогу усвідомити історичні витоки її появи, глибше зрозуміти її наукові концепції, зв’язки з іншими теоріями і науками, особливості застосування математичного інструментарію та оцінити подальші перспективи розвитку.