Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 244
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації аудиту фінансової звітності
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Публікація
    Аналіз законодавчих новацій щодо бухгалтерського обліку та фінансової звітності в Україні
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Альошин, Сергій Юрійович
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти обліку, аудиту та аналізу власного капіталу підприємства
    (Полтавський державний аграрний університет, 2022) Козаченко, Дмитро Миколайович; Мардус, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Основні аспекти оцінки основних засобів підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Фальченко, Олена Олександрівна; Оразбаєв, І.
  • Ескіз
    Документ
    Нормативно-правова база з обліку й аудиту доходів, витрат та фінансових результатів
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Мардус, Наталія Юріївна; Чернишова, Е. О.
  • Ескіз
    Документ
    Головне при проведенні щорічної інвентаризації на підприємстві
    (ФОП Томенко Ю. І., 2021) Брік, Світлана Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Облік та звітність в управлінні закладами готельно-ресторанного бізнесу
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2021) Побережна, Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Дисконтування заборгованості: нюанси обліку та аудиту
    (2021) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна
    Дебіторська та кредиторська заборгованості є одними з основних статей балансу підприємства. Інформація про їх розмір, стан та строки погашення є важливою у прийнятті управлінських рішень, адже ефективне управління ними здатне підвищити рівень рентабельності та прибутковість підприємства. Правильність відображення операцій із заборгованістю в обліку набуває особливої актуальності після запровадження механізму визначення об'єкта оподаткування з податку на прибуток на основі даних бухгалтерського обліку. Неправильне відображення операцій у бухгалтерському обліку автоматично призводить до появи податкових ризиків. Норми стандартів бухгалтерського обліку вимагають дисконтувати абсолютно всі довгострокові заборгованості. На дату балансу будь-які довгострокові заборгованості потрібно оцінювати за теперішньою (дисконтованою) вартістю. При цьому питання, як обліковувати різницю між фактичною собівартістю за первісного визнання та теперішньою вартістю на дату складання балансу, залишається відкритим, тому дисконтування заборгованості є темою цієї статті.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні аспекти обліку витрат та калькулювання собівартості продукції у вітчизняній та зарубіжній обліковій практиці
    (2021) Глушач, Юлія Станіславівна; Фальченко, Олена Олександрівна
    Сучасні умови господарювання висувають нові вимоги щодо систем і методів управління виробництвом. В розробці нових стратегій управління витратами першочерговим є вдосконалення методів їх обліку. У статті розглянуті основні методи обліку витрат, що притаманні вітчизняній та зарубіжній обліковій практиці, надана їх загальна характеристика. Здійснено порівняльний аналіз вітчизняного нормативного методу калькулювання собівартості продукції та зарубіжного методу стандарт-кост. Розглянуто основні методологічні аспекти методу стандарт-кост, визначено його переваги та сфера застосування, наведено на умовному прикладі розрахунок собівартості продукції за цим методом, що полегшує розуміння методики даної системи з метою впровадження її додаткових елементів в облікову практику вітчизняних підприємств. Визначені шляхи вдосконалення системи обліку та управління витратами на вітчизняних підприємствах.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Управлінський аудит"
    (2020) Мардус, Наталія Юріївна
    Методичні вказівки практичних занять з дисципліни "Управлінський аудит" сприяють освоєнню студентами денної і заочної форми навчання складної та змістовної інформації дисципліни, основи теорії організації управлінського аудиту, систему організації її на підприємствах України, організації та методології проведення контролю в Україні з використанням національних і міжнародних стандартів (норм) аудиту і відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Зміст завдань, що надано у методичних вказівках, побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань щодо досліджуваної дисципліни. Особлива увага приділена організації та контролю при прийнятті рішень щодо формування стану управлінського аудиту та організації бухгалтерського обліку та бізнесу в цілому.