Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Фактори конкурентоспроможності підприємства готельного господарства
    (НТУ "Дніпровська політехніка", 2023) Якименко, Михайло Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Напрями сталого розвитку готельного господарства
    (НТУ "Дніпровська політехніка", 2023) Терещенко, Віталій; Білоусов, Данило Віталійович
  • Ескіз
    Документ
    Пріоритети розвитку готельного господарства Харківського регіону
    (НТУ "Дніпровська політехніка", 2024) Болюх, Ірина Олегівна; Чорноіван, Анна Семенівна
  • Ескіз
    Документ
    Деякі принципи формування і розміщення мережі закладів готельно-ресторанного господарства
    (Національний університет "Запорізька політехніка", 2023) Болюх, Ірина Олегівна
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з навчальної дисципліни "Організація готельного господарства"
    (2023) Жадан, Тетяна Андріївна
    Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з навчальної дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» усіх форм навчання спрямовані на закріплення, поглиблення й узагальнення знань і умінь, одержаних студентами під час вивчення дисципліни, та їх застосування в процесі здійснення професійної діяльності.
  • Ескіз
    Публікація
    Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні
    (Уманський національний університет садівництва, 2022) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Соколова, Євгенія Борисівна
    У статті визначено сучасні тенденції та ключові проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні, які базуються на аналізі експлуатаційних характеристик та основних показників їх фінансово-господарської діяльності, що дає змогу здійснювати обґрунтований вибір найбільш ефективних інструментів антикризового управління. З’ясовано, що основними тенденціями розвитку підприємств готельного господарства в Україні є: збільшення частки готелів та аналогічних засобів розміщення у структурі колективних засобів розміщення; скорочення кількості місць, номерів, ночівль та тривалості перебування відвідувачів; низький рівень завантаженості номерного фонду; збільшення обсягів надання готельних послуг, скорочення чисельності зайнятих та витрат на оплату праці; висока питома вага збиткових готелів і подібних засобів тимчасового розміщування; прискорення процесів діджиталізації та впровадження інноваційних технологій; посилення внутрішньогалузевої конкуренції. Встановлено основні причини погіршення фінансово-економічного стану підприємств готельного господарства: загрози життю та здоров’ю людини; неоднозначність та суперечливість чинної нормативно-правової бази; несприятлива податкова політика; громіздка система бухгалтерського обліку та звітності; недосконалість системи контролю; криза неплатежів; падіння платоспроможного попиту населення; брак висококваліфікованих кадрів та ін.
  • Ескіз
    Публікація
    Тенденції розвитку готельного господарства України в умовах сьогодення
    (Харків : Томенко Ю. І., 2021) Жадан, Тетяна Андріївна
    Розглянуто та проаналізовано основні показники діяльності субєктів господарювання готельного господарства України за 2018-2020 рр. та визначено тенденції їх розвитку.
  • Ескіз
    Публікація
    Обліково-аналітичне забезпечення управління результатами діяльності підприємств готельного бізнесу
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Побережна, Наталія Миколаївна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Мелень, Олена Валентинівна
    У статті обґрунтовано зростання вимог до формування та дієвості обліково-аналітичного забезпечення процесів управління підприємствами готельного бізнесу. Визначено основні складові обліково-аналітичного забезпечення управління результатами діяльності підприємства, а саме облікову систему, до якої запропоновано відносити фінансовий, управлінський та податковий облік, та аналітичну систему, яка включає організаційні етапи аналітичної роботи на підприємстві. Відзначено особливу роль облікової політики. Запропоновано основні етапи розроблення положення про аналітичну роботу готельного підприємства.
  • Ескіз
    Публікація
    Устаткування закладів готельного господарства: деякі особливості обліку за національними та міжнародними стандартами
    (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2018) Линник, Олена Іванівна; Рета, Марина Володимирівна
    У статті досліджена проблематика оснащення та експлуатації закладів готельного господарства сучасним технологічним устаткуванням. Розглянуті питання визначення та обліку справедливої вартості устаткування готельного господарства за національними та міжнародними стандартами. Визначені причини недостатнього використання в Україні оцінки активів за справедливою вартістю.
  • Ескіз
    Публікація
    Деякі питання оснащення та експлуатації закладів готельно-ресторанного господарства сучасним технологічним устаткуванням
    (Уманський національний університет садівництва, 2018) Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія Вікторівна