Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Публікація
    Формування методів ефективного відбору устаткування для закладів туризму та готельно-ресторанного бізнесу
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Стригуль, Лариса Станіславівна
    Туристичний та готельно-ресторанний бізнес є перспективним напрямом розвитку підприємництва в Україні. Одним із головних завдань успішного його ведення залишається раціональний підбір обладнання та енергоефективних технологій, які дозволяють відкрити підприємцям нові можливості для залучення клієнтів, що згодом зможе спричинити новий поштовх розвитку цього бізнесу в Україні. Актуальність теми статті зумовлена тим, що готельно-ресторанний бізнес є однією галузей харчової промисловості, в якій вимоги до якості послуг та продукції надзвичайно високі. Це обумовлює високу якість необхідного устаткування, що в свою чергу тягне підвищену фінансову навантаженість на цей бізнес. Сучасний ринок обладнання представляє для споживачів широкий асортимент ресторанного обладнання різних цінових категорій та якості. При виборі обладнання для туристичного та готельно-ресторанного бізнесу необхідно враховувати якість та гарантії, які пропонує виробник; ціну, країну виробника. Для ефективного вирішення цієї задачі власнику бізнеса потрібно залучати висококваліфікованих спеціалістів з цієї галузі, що тягне за собою додаткові витрати, або намагатися вирішити цю задачу власними силами. Метою статті є формування узагальнених рекомендацій щодо використання методів відбору устаткування для готельно-ресторанного бізнесу за критерієм енергоефективності та конкурентоспроможності. У статті виконано огляд проблеми вибору необхідного устаткування для готельно-ресторанної справи, розглянуто основні типи використовуємого обладнання і його технологічні показники, та визначено основні економічні показники, які мають бути враховані для його ефективного вибору.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення галузей застосування засобів енергетичної електроніки
    (НТУ "ХПІ", 2014) Бойко, Валерій Степанович; Сотник, Микола Іванович; Юрченко, Микола Миколайович
    Доводиться можливість моделювання робочих процесів електронасосних агрегатів електричними моделями, схемотехнічна побудова яких відповідає схемам, за якими реалізуються пристрої енергетичної електроніки. Обгрунтовано особливості вимог до параметрів елементів електричних моделей, які обумовлені конструктивними особливостями об'єктів, що моделюються. Доведено адекватність результатів теоретичного аналізу електромагнітних процесів у перетворювачах результатам електричного моделювання.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні підходи до оцінки соціо-еколого-економічної ефективності інвестиційних проектів з енергозбереження
    (НТУ "ХПІ", 2014) Теліженко, Олександр Михайлович; Вакуленко, Ігор Анатолійович; Мирошниченко, Юлія Олександрівна
    В статті розглянуті методичні особливості оцінки соціо-еколого-економічної ефективності інвестиційних проектів з енергозбереження. Приведений алгоритм оцінки ефективності проекту на етапі координації та узгодження переліку заходів, розроблених внаслідок проведення енергоаудиту. Приведений приклад розрахунку економічної ефективності проекту по переведенню котельні на альтернативне паливо в одному з районних центрів Сумської області.
  • Ескіз
    Документ
    Демонстрационная зона по энергосбережению БГТУ им. В. Г. Шухова - база для развития энергоэффективных проектов в регионе
    (НТУ "ХПИ", 2013) Белоусов, А. В.; Глаголев, С. Н.; Кошлич, Ю. А.; Быстров, А. Б.
    В статье описана межвузовская распределенная демонстрационная зона по энергосбережению БГТУ им. В.Г. Шухова, в состав которой входят технологические объекты учебных заведений, жилых массивов и промышленных предприятий. Представлена её структура и основные составляющие. Особое внимание уделяется использованию в составе демозоны возобновляемых источников энергии, а также использованию механизма web-базированного доступа к технологической информации.