Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з навчальної дисципліни "Організація готельного господарства"
    (2023) Жадан, Тетяна Андріївна
    Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з навчальної дисципліни «Організація готельного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» усіх форм навчання спрямовані на закріплення, поглиблення й узагальнення знань і умінь, одержаних студентами під час вивчення дисципліни, та їх застосування в процесі здійснення професійної діяльності.
  • Ескіз
    Публікація
    Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні
    (Уманський національний університет садівництва, 2022) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Соколова, Євгенія Борисівна
    У статті визначено сучасні тенденції та ключові проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні, які базуються на аналізі експлуатаційних характеристик та основних показників їх фінансово-господарської діяльності, що дає змогу здійснювати обґрунтований вибір найбільш ефективних інструментів антикризового управління. З’ясовано, що основними тенденціями розвитку підприємств готельного господарства в Україні є: збільшення частки готелів та аналогічних засобів розміщення у структурі колективних засобів розміщення; скорочення кількості місць, номерів, ночівль та тривалості перебування відвідувачів; низький рівень завантаженості номерного фонду; збільшення обсягів надання готельних послуг, скорочення чисельності зайнятих та витрат на оплату праці; висока питома вага збиткових готелів і подібних засобів тимчасового розміщування; прискорення процесів діджиталізації та впровадження інноваційних технологій; посилення внутрішньогалузевої конкуренції. Встановлено основні причини погіршення фінансово-економічного стану підприємств готельного господарства: загрози життю та здоров’ю людини; неоднозначність та суперечливість чинної нормативно-правової бази; несприятлива податкова політика; громіздка система бухгалтерського обліку та звітності; недосконалість системи контролю; криза неплатежів; падіння платоспроможного попиту населення; брак висококваліфікованих кадрів та ін.