Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Публікація
    Ризик-орієнтований підхід до організації системи внутрішнього контролю в готельно-ресторанному бізнесі
    (2020) Жадан, Тетяна Андріївна; Мелень, Олена Валентинівна
    У статті розглянуто наявні у науковій економічній літературі трактування понять "внутрішній контроль" та "система внутрішнього контролю", а також особливості застосування традиційного і ризик-орієнтованого підходів до організації системи внутрішнього контролю на підприємстві з урахуванням специфіки діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу. У результаті узагальнення та систематизації визначень поняття "внутрішній контроль" виділено його найістотніші ознаки (мета, завдання, суб’єкти, об’єкти, предмет та етапи процесу внутрішнього контролю), що дало змогу уточнити сутність цієї категорії. На підставі критичного аналізу визначень поняття "система внутрішнього контролю" та підходів до її організації на підприємстві у роботі запропоновано авторське визначення цього поняття з позицій ризик-орієнтованого підходу, що дасть змогу здійснювати своєчасну ідентифікацію й оцінку ризиків, запроваджувати комплекс управлінських заходів, спрямованих на зниження рівня ризиків та наслідків їх впливу до прийнятного.