Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Публікація
    Обліково-аналітичне забезпечення управління трудовими ресурсами підприємств готельно-ресторанного бізнесу
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Побережний, Роман Олегович
    На основі аналізу загальних показників діяльності підприємств за видами економічної діяльності за 2015–2019 роки визначено їх тенденції та фактори впливу на розвиток та відтворення персоналу підприємств готельно-ресторанного бізнесу, до яких основним запропоновано відносити: рівень рентабельності діяльності підприємства, середньомісячну заробітну плату, облікову чисельність працівників та витрати на персонал. Визначено негативний вплив розосередженості інформації про стан, наявність трудових ресурсів підприємства та ефективність їх використання у різних видах обліку (фінансовому, управлінському, бухгалтерському, кадровому обліку) на оперативність прийняття управлінських рішень. Доведено доцільність використання матриці функціональних процесів управління персоналом (в межах функцій обліку та аналізу) з метою формування системи обліково-інформаційного забезпечення управління трудовими ресурсами на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу за визначеними критеріями системи облікових та аналітичних показників. Обґрунтовано відображення витрат на формування, використання та відтворення персоналу закладів з тимчасового розміщення та організації харчування, як основних функцій управління, з використанням витратного підходу в оцінці людського капіталу. Такий підхід включає метод визначення початкових витрат; метод обліку витрат на відновлення; метод обліку витрат на заміщення трудових ресурсів. Запропоновано структурно-логічну послідовність відображення операцій, пов'язаних з витратами на трудові ресурси за такими етапами: документальне оформлення положень кадрової політики підприємства; впровадження в документообіг документів, що підтверджують операції з персоналом, відображення в бухгалтерському обліку витрат на персонал; формування внутрішньої бухгалтерської звітності за підрозділами та службами підприємств готельно-ресторанного бізнесу.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Основи обліку ліквідації та оцінка банкрутства підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Фальченко, Олена Олександрівна; Шматова, В. О.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми вітчизняного аудиту в Україні
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Онишко, К. В.; Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості класифікації доходів торговельних підприємств
    (2020) Фальченко, Олена Олександрівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна
    У статті розглянута економічна сутність та особливості класифікації доходів торговельних підприємств, їхній вплив на управлінські рішення. Величина отриманих доходів торговельних підприємств визначає економічну стратегію стосовно управління матеріальними ресурсами та витратами. Формування класифікації доходів є однією з актуальних проблем теоретичного та практичного характеру. Різноманітність визначення доходів як економічної категорії пояснює відсутність єдиного підходу до їхніх класифікаційних ознак. Обґрунтовано необхідність правильної класифікації доходів діяльності торговельного підприємства. Проаналізовано систематизацію класифікаційних ознак доходів торговельних підприємств для можливості отримання стабільного прибутку в майбутньому. Запропонована класифікація дасть змогу забезпечити групування доходів та можливість приймати управлінські рішення з метою підвищення ефективності діяльності підприємств торгівлі.
  • Ескіз
    Документ
    Критерії аудиторської оцінки фінансової звітності
    (2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Лозенко, Олена Андріївна
    У статті систематизовано визначення поняття «критерії». Обґрунтовано необхідність використання критеріїв оцінки під час аудиту фінансової звітності. Визначено концептуальну основу фінансової звітності загального призначення для підприємства, які використовують національні стандарти бухгалтерського обліку для складання фінансової звітності. Досліджено та виділено основні чинники, що впливають на вибір критеріїв аудиторської оцінки фінансової звітності. Проаналізовано існуючі критерії аудиторської оцінки фінансової звітності, і запропоновано базовий перелік на підставі стандартів обліку та аудиту. Обґрунтовано необхідність використання концептуальної основи фінансової звітності загального або спеціального призначення для визначення оптимального набору якісних характеристик фінансової звітності для її оцінки за критеріями. Встановлено, що доречність застосування будь-якого критерія або їх сукупності залежить від конкретних обставин на підприємстві, у тому числі ідентифікованих аудитором ризиків, пов'язаних з утвердженням, а також ефективності різних критеріїв. Результати дослідження показали необхідність розроблення методики, яка дасть змогу визначити ефективні критерії аудиторської оцінки фінансової звітності.
  • Ескіз
    Документ
    Сутність та значення прибутку, як показника фінансового результату підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Фальченко, Олена Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості формування фінансових результатів підприємства
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Скориченко, Еліна Валеріївна; Швець, К. О.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості аудиту фінансової звітності підприємств та організацій
    (ФОП Томенко Ю. І., 2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Герасімова, Олена Олександрівна; Меньшикова, Дар'я Романівна
  • Ескіз
    Публікація
    Облік і аудит (до виконання самостійної роботи)
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна