Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Публікація
    Деякі аспекти складання звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід) за П(С)БО та МСФЗ
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Калюжна, Карина Юріївна; Линник, Олена Іванівна
    У статті вивчено питання важливості трансформації інформації відповідно до МСФЗ. Проведено порівняння методів формування Звіту про фінансові результати згідно П(С)БО та МСФЗ. Проведено аналіз обліку доходів та витрат за П(С)БО та МСФО. Досліджено основні положення нового МСФЗ 15 "Виручка за договорами з клієнтами". Розглянуто структуру Звіту про фінансові результати. Запропоновано подальше вивчення питання практичного застосування МСФЗ (IFRS) 15 в національній і міжнародній практиці.
  • Ескіз
    Публікація
    Доходи та витрати готельного підприємства: приведення обліку до міжнародних стандартів і стандартів Європейського Союзу
    (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2017) Линник, Олена Іванівна
    У рамках імплементації угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом бухгалтерський облік на українських підприємствах готельного господарства буде приведено до стандартів Європейського союзу. Відповідно до сучасних вимог щодо реорганізації та гармонізації облікового процесу існує потреба у пошуку нових підходів до формування та обліку доходів та витрат від реалізації готельних послуг. У статті наведена класифікація доходів та витрат готельного підприємства, зазначені особливості їх обліку з урахуванням вимог оновленого законодавства. Результати дослідження підтверджують, що впровадження положень Директиви № 2013/34/ЄС та зміненого закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" підвищить рівень прозорості та порівнянності показників фінансової звітності вітчизняних готельних підприємств. Ці зміни сприятимуть покращенню туристичного бізнесу в Україні.