Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Публікація
    Кейтеринг у MICE-індустрії: тренди розвитку, міжнародний досвід і перспективи digital-трансформації
    (2021) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Бєлікова, Олена Станіславівна
    У статті розглянуті тенденції та перспективи розвитку індустрії гостинності, а також деякі найперспективніші інноваційні digital-рішення у сфері надання послуг кейтерингу для MICE-заходів: цифрові ваучери, гастро-меппінг, набори для онлайн-кейтерингу. Приділено увагу комплексному підходу до формування інноваційних бізнес-моделей на основі digital-трансформації. Криза, що була викликана пандемією COVID-19, поставила на межу банкрутства значну частину економічних агентів. У такій ситуації на економічне процвітання можуть розраховувати ті суб'єкти підприємницької діяльності, які оперативно відмовляться від застарілих бізнес-моделей. Тільки комплексне та системне використання інноваційних рішень, формування нових інноваційних бізнес-моделей здатне забезпечити підприємство конкурентною перевагою та запобігти негативному сценарію розвитку подій. У статті вдосконалено підхід та розроблено практичні рекомендації щодо впровадження конкретних інноваційних цифрових технологій у базові компоненти бізнес-процесів з метою формування нової бізнес-моделі на основі комплексного використання digital-рішень.
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг у системі управління ринковою вартістю підприємств кейтерингового бізнесу
    (Мукачівський державний університет, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна
    Стаття присвячена питанням вдосконалення інструментарію управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. У дослідженні обґрунтовано доцільність обрання вартісно-орієнтованої концепції управління та запропоновано впровадження моніторингу в систему управління ринковою вартістю кейтерингових підприємств.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості фінансового обліку та аудиту деяких нестандартних операцій у ресторанному бізнесі
    (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2017) Брік, Світлана Володимирівна
    Сучасний час потребує сучасних нестандартних рішень. Для залучення клієнтів заклади громадського харчування знаходять нові осучаснені форми обслуговування клієнтів. До них потрібно віднести надання бізнес-ланчу, здійснення кейтерінгу, шведський стіл та надання послуг з куріння кальяну. Та застосування в життя нових форм обслуговування вимагає також враховувати деякі особливості їх фінансового обліку та аудиту. Про це піде мова в нашій публікації.