Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Документ Monitoring as a tool to improve the efficiency of operational activity of restaurant business enterprises(Національний авіаційний університет, 2018) Iershova, N. Yu.Документ Моніторинг у системі управління ринковою вартістю підприємств кейтерингового бізнесу(Мукачівський державний університет, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана ВалеріївнаСтаття присвячена питанням вдосконалення інструментарію управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. У дослідженні обґрунтовано доцільність обрання вартісно-орієнтованої концепції управління та запропоновано впровадження моніторингу в систему управління ринковою вартістю кейтерингових підприємств.Документ Актуальні проблеми підвищення якості внутрішнього аудиту в банку(Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Полякова, Є. А.; Савич, В. Ф.; Побережна, Наталія МиколаївнаУ статті розглянуто основні проблеми підвищення якості внутрішнього аудиту в банках України та шляхи їх вирішення. Встановлено, що для всебічної оцінки діяльності банків та прийняття управлінських рішень аудиторська перевірка повинна включати такі види аудиту, як фінансовий, операційний, проектний та управлінський. Визначено, що важливою умовою вдосконалення методики та організації аудиту на сучасному етапі його розвитку є впровадження інформаційних систем та комп'ютерних технологій. Зазначено, що якість аудиторських перевірок прямо залежить від підготовки кадрів і підвищення їх кваліфікації.Документ Моніторинг та оцінка господарської діяльності для забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу(Миколаївський національний аграрний університет, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Гаркуша, Вікторія ОлександрівнаВ роботі на основі аналізу статистичних даних обґрунтована роль та значення підприємств ресторанного бізнесу як одного з перспективних напрямків підприємницької діяльності. Визначена актуальність питання забезпечення економічної безпеки в умовах мінливого та ризикового зовнішнього середовища. Узагальнені основні завдання, визначені об'єкти системи забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу. На основі системного підходу визначені місце та роль моніторингу та аналізу господарської діяльності в системі забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу. Узагальнені принципи моніторингу та аналізу господарської діяльності для забезпечення економічної безпеки підприємств, а також методи та прийоми. Обґрунтована актуальність практичного використання матричної моделі для розширення аналітичного інструментарію моніторингу та аналізу діяльності підприємств ресторанного бізнесу.Публікація Внутрішній контроль як економічна категорія: систематизація наукових підходів та уточнення змісту(Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2017) Жадан, Тетяна Андріївна; Яценко, Станіслав ОлександровичУ статті розкрито економічну сутність поняття "внутрішній контроль" та уточнено його зміст. В результаті аналізу дефініцій поняття "внутрішній контроль" виділено чотири підходи до його трактування. Згідно цих підходів "внутрішній контроль" розуміється як: система заходів, спостережень і перевірки; процес перевірки, збереження активів; функція управління; сукупність правил і процедур, комплекс контрольних дій. Аналіз підходів до трактування поняття «внутрішній контроль» виявив їх неузгодженість, що обмежує не тільки подальші наукові розробки в даній сфері, але й використання окремих форм та методів внутрішнього контролю в практичній діяльності. Виходячи з цього, запропоновано авторське визначення поняття "внутрішній контроль", яке, на відміну від існуючих, дає змогу виокремлювати його серед інших видів контролю та поширювати його використання, окрім традиційної діагностичної сфери, на процес підготовки, прийняття та реалізації управлінських рішень.Документ Методика моніторінгу інноваційної діяльності(НТУ "ХПІ", 2016) Погорєлов, Ігор Миколайович; Погорєлов, Микола ІвановичПрагнення до підвищення ефективності діяльності підприємств, зміцнення ринкових позицій, зниження рівня невизначеності в постачанні і збуті інноваційної продукції стали основними передумовами використання моніторингу в системі інноваційного розвитку підприємства. Концепція інноваційного розвитку дозволяє підприємству добиватися поставлених цілей в умовах динамічного, еволюціонуючого середовища.Документ Основні напрямки підвищення ефективності використання основних засобів підприємства в сучасних умовах(НТУ "ХПІ", 2016) Смоловик, Раїса ФедорівнаУ статті проаналізовані проблеми ефективного використання основних засобів та необхідність моніторингу показників їх використання у конкретних умовах підприємства з метою підвищення продуктивності. Розглянуті питання створення і освоєння нових видів продукції та підвищення її якості після проведення модернізації обладнання. Проведений розрахунок деяких організаційно-технічних заходів спрямованих на підвищення ефективності використання основних засобів.Документ Моніторинг управління витратами як фактор підвищення конкурентоспроможності підприємства(НТУ "ХПІ", 2014) Фальченко, Олена ОлександрівнаУ статті досліджуються актуальні проблеми управління витратами підприємства в системі управління конкурентноздатністю підприємства. Удосконалення системи управління витратами націлене на постійний пошук і виявлення резервів економії ресурсів, нормування їх витрат, планування, облік та аналіз витрат за їх видами, стимулювання ресурсозбереження і зниження витрат з метою підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства.Документ Потреба в посиленні внутрішнього контролю в сфері обліку розрахунків за єдиним соціальним внеском у зв'язку з останніми змінами в законодавстві(НТУ "ХПІ", 2013) Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Шевченко, Ю. В.Розглянуто та проаналізовано останні зміни в законодавстві України у сфері нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, та розглянуто потребу в посиленні внутрішнього контролю з боку бухгалтерської служби, керівництва та суб’єкта підприємницької діяльності в цілому, за дотриманням основних правил з обліку розрахунків за ЄСВ у світлі останніх подій.Документ Использование информативных групп акустических сигналов для диагностики электротехнического оборудования(НТУ "ХПИ", 2013) Жуйков, В. Я.; Кузнецов, Н. Н.Предложен алгоритм распределения акустических сигналов на информативные группы по наличию периодической составляющей и величине амплитуды. Выделяются следующие информативные группы: 1) тишина; 2) шумовые; 3) тональные; 4) импульсные сигналы. В алгоритме использована сегментная, т.е. интервальная, и потоковая, т.е. поотсчетная обработка дискретизированного акустического сигнала, с использованием адаптации алгоритма к обрабатываемому сигналу. Применение алгоритма к нормированному на «1» сигналу с интервалом стационарности 30 мс и основными гармониками с частотами 50…2000 Гц продемонстрировало больше 91% правильно классифицированных фрагментов сигнала. Количество правильно классифицированных фрагментов сохраняется для широкого круга сигналов.