Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Публікація
    Особливості бухгалтерського обліку в Польщі для українських спеціалістів
    (ФОП Томенко Ю. І., 2022) Зборщик, Тетяна Леонідівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Польський ринок праці для бухгалтерів-українців дещо відрізняється від звичного вітчизняного. Українські бухгалтери, виступаючи фахівцями широкого профілю, є конкурентоспроможними у Польщі. Тому, з позиції перспектив отриманого досвіду закордоном, доцільно відзначити, що повернувшись в Україну, такі бухгалтери будуть більш затребувані ніж їх колеги, що не мають досвіду роботи в іншій державі.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни "Оподаткування"
    (2022) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Дисципліна "Оподаткування" передбачає гармонійне поєднання теоретичних знань та практично орієнтованих навичок щодо визначення сутності, видів податків, з’ясування їх ролі у фінансовій системі держави, аналізу закономірностей у сфері формування податкових відносин, вивчення законодавчої бази і тенденцій розвитку в галузі оподаткування. Самостійна робота виступає основним засобом засвоєння матеріалу в поза аудиторний час, вільний від обов’язкових навчальних занять. Така робота включає самостійне опрацювання студентом отриманих теоретичних знань і практичних навичок під час відвідування лекційних та семінарських занять з метою їх поглиблення та підготовки до складання підсумкових контрольних робіт.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до проведення практичних занять з дисципліни "Оподаткування"
    (2022) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Дисципліна "Оподаткування" передбачає гармонійне поєднання теоретичних знань та практично орієнтованих навичок щодо визначення сутності, видів податків, з’ясування їх ролі у фінансовій системі держави, аналізу закономірностей у сфері формування податкових відносин, вивчення законодавчої бази і тенденцій розвитку в галузі оподаткування.
  • Ескіз
    Публікація
    Трансформація компетенцій аудиторів готельної індустрії за нових тенденцій розвитку інституту аудиту
    (ФОП Лібуркіна Л. М., 2020) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Мета даної статті полягає в формулюванні ключових компетенцій аудиторів відповідно до сучасних напрямів розвитку аудиту; обґрунтуванні необхідності та розкритті логіки реалізації стратегічної адаптації компетенцій аудиторів підприємств готельної індустрії; визначити внутрішні та зовнішні процеси, які впливають на формування стратегічної адаптації системи компетенцій аудитора та розвиток інституту аудиту в цілому. Доведено, що впровадження новітніх інноваційних змін, методик і форм організації взаємодії між всіма суб’єктами та інститутами аудиторської діяльності дозволить задовольнити інтереси сучасних користувачів послуг аудиту й суміжних напрямів готельної індустрії, зберегти конкурентні переваги в галузі та буде виступати запорукою сталого розвитку бізнесу. Врахування затребуваних компетенцій, обумовлених новими тенденціями розвитку аудиту, сприятиме обґрунтуванню та побудові порядку реалізації стратегічної адаптації компетенцій аудиторів підприємств готельної індустрії на принципах адаптованості, комплексності та синергізму. В результаті, набір компетенцій аудитора стає дедалі цікавішим й затребуваним для користувачів управлінського обліку, звітності, набуває додаткових функцій, завдань в контексті розвиту готельної індустрії. Під впливом внутрішніх і зовнішніх процесів відбувається подальше виокремлення інституту аудиту в самостійну підсистему готельного кластеру. Підсумки, сформульовані в ході дослідження, дозволяють стверджувати, що у подальшому доцільним буде провести аналіз окремих факторів та компонент, що впливають на стратегію адаптації системи компетенцій аудиторів.
  • Ескіз
    Публікація
    Використання поняття істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні
    (ВД "Гельветика", 2019) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    У статті розглянуто деякі ключові параметри для аналізу глибини застосування істотності в обліку, звітності, аудиті та оподаткуванні, що дозволило засвідчити нерозвиненість даного аспекту при реалізації комплексу процесів, які виконують ґрунтовну роль в забезпеченні управління та формуванні обліково-аналітичної бази для прийняття рішень. Визначено, що у всіх вказаних напрямах категорія істотності присутня стосовно різних об’єктів облікових, податкових процедур та аудиту. Обгрунтовано, що принцип істотності виступає провідною лінією при здійсненні облікових операцій, аудиторських перевірок та складанні різних видів звітності. Доведено, що відсутність загальноприйнятих критеріїв до визнання істотності змін та/або інформації, як в національному контексті, так і в міжнародному полі, створює відповідні бар’єри для забезпечення ефективності реалізації перелічених процесів для суб’єкта господарювання. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що для здійснення якісного управління та формування адаптованої облікової політики важливим фактором виступає аналіз складових та методики застосування істотності облікової інформації, зокрема, в теоретичному та практичному вимірі.
  • Ескіз
    Публікація
    Дослідження та оптимізація економічних процесів в готельно-ресторанному бізнесі
    (ФЛП Томенко Ю. І., 2019) Шовкопляс, Тетяна Семенівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія Вікторівна; Сікєтіна, Наталія Геннадіївна; Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Побережна, Наталія Миколаївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Афенченко, Г. В.; Шумлянська, Н. В.; Чайка, Тетяна Юріївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович
    Монографія є результатом науково-методичних та практичних досліджень з удосконалення науково-методичного забезпечення процесів управління, обліку та аудиту на підприємствах готельно-ресторанної галузі. Монографія базується на матеріалах ХIV-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Дослідження та оптимізація економічних процесів. Оптимум-2018». Монографія призначена для наукових робітників, викладачів, аспірантів, а також фахівців, що займаються дослідженням економічних проблем розвитку та оптимізацією економічних процесів у галузі індустрії гостинності.
  • Ескіз
    Публікація
    Облік і аудит (до виконання самостійної роботи)
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Фальченко, Олена Олександрівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
  • Ескіз
    Публікація
    Актуальні питання запровадження внутрішнього контролю та аудиту в закладах готельно-ресторанного господарства
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Ткаченко, Марина Олексіївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Нагальність запровадження системи внутрішнього аудиту у закладах готельно-ресторанного бізнесу загострюється підвищеною чутливістю суб'єктів господарювання цієї галузі до макроекономічної нестабільності ринку та соціальною спрямованістю їх діяльності, адже окрім розповсюджених прийомів реалізації контрольної функції за основними економічними показниками фінансово-господарської діяльності, особливого підходу потребує процес забезпечення якості обслуговування споживачів, що свідчить про соціальну значущість внутрішнього контролю. Проведений аналіз дозволяє зробити висновок, що підвищення ступеня контролю власника підприємства готельно-ресторанного господарства та запровадження системи внутрішнього аудиту не лише допоможе здійснювати планомірний перманентний контроль за витратами з виявленням та усуненням наявних недоліків та відхилень, але й сприятиме оптимізації та мінімізації їх рівня, створенню підґрунтя для покращення роботи управлінських ланок усіх рівнів й оперативному реагуванню на дію внутрішніх чи зовнішніх чинників.
  • Ескіз
    Публікація
    Організаційні та інформаційні зв'язки в системах управління, обліку, звітності та внутрішнього аудиту в закладах готельно-ресторанного господарства
    (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    В результаті проведеного дослідження деталізовано види економічної діяльності суб'єктів господарювання готельно-ресторанного комплексу відповідно до державного класифікатору, що дозволяє забезпечувати більш зважений та адресний підхід до аналізу витрат, а також доводить необхідність запровадження контрольних механізмів для їх оцінки та своєчасного коригування. На цій основі виділено блоки процесів господарювання відповідно до методик обліку витрат. Враховуючи облікові й управлінські детермінанти досягнення ефективності функціонування закладів готельно-ресторанного бізнесу, обґрунтовано значущість впровадження внутрішнього аудиту як підсистеми управління у теоретичному й практичному ракурсі, в результаті чого виділено ключові напрями й компетенції, що висуваються до фахівців цієї діяльності на сучасному етапі розвитку індустрії туризму в цілому. Запропоновано модель, яка відтворює комплекс взаємопов'язаних процесів управлінського, бухгалтерського обліку та звітності та включає передачу обліково-управлінської інформації до системи внутрішнього аудиту, де вона трансформується, обробляється за допомогою застосування аналітичних процедур, методик та використовується в ході реалізації аудиторських перевірок
  • Ескіз
    Публікація
    Нічний аудит як підґрунтя технологічного процесу надання готельних послуг і складання звітності
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Виробництво готельних послуг ототожнюється з основним технологічним процесом виробництва. На практиці це визначається традиційним гостьовим циклом, який включає такі складові: прибуття - проживання - виїзд. Основний технологічний процес виробництва готельних послуг, який забезпечує підготовку втілення функції "надання даху", включає декілька ключових технологічних циклів, серед них слід назвати: основні, обслуговуючі й допоміжні. Для забезпечення ефективного нічного аудиту аудитор повинний бути ознайомлений із сутністю розрахунків готівкою, чеками або кредитними картками тощо на всіх стадіях технологічного циклу надання готельної послуги. Комплексно ця інформація відображає фінансовий стан готелю на поточний день. Нічний аудит відіграє важливу роль не лише для формування обліково-аналітичного базису для реалізації управлінської функції у виконанні технологічного процесу надання готельних послуг, а також слугує джерелом складання внутрішніх звітів та статистичних даних.