Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Використання методів нейронних мереж і генетичних алгоритмів для дослідження біокаталітичного гідролізу олії(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Некрасов, Павло Олександрович; Некрасов, Олександр Павлович; Березка, Тетяна Олександрівна; Мольченко, Світлана Миколаївна; Гудзь, Ольга МиколаївнаДокумент Спосіб виробництва структурованих ліпідів(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010) Некрасов, Павло Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Плахотна, Юлія Миколаївна; Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга МиколаївнаСпосіб виробництва структурованих ліпідів, що включає отримання вихідного реагента, реакцію переетерифікації, очищення кінцевого продукту, який відрізняється тим, що вихідний реагент отримують реакцією ферментативної конденсації середньоланцюгових жирних кислот з етиловим спиртом, реакцію переетерифікації здійснюють в ферментативній трансетерифікації жиру з підвищеним вмістом довголанцюгових поліненасичених жирних кислот та етилового ефіру середньоланцюгової кислоти при температурі 5-75 °С, а очищення продукту проводять методом високовакуумної дистиляції.Документ Дослідження ефективності ферментів щодо гідролітичного розщеплення жирів(НТУ "ХПІ", 2011) Некрасов, Павло Олександрович; Плахотна, Ю. М.; Некрасов, Олександр ПавловичВ роботі проведено вибір ліпаз для глибокого гідролізу жиру з метою отримання жирних кислот. В результаті серед низки ферментів найбільш ефективними виявилися зарубіжний фермент Lipozyme TL 100L («Novozymes», Данія) та ензим вітчизняного виробництва Солізим (БПО«Ензим», Україна). Показано, що обрані ліпази однаково ефективні в процесі гідролізу жирів, встановлено діапазони раціональних рН та температури для кожного з вказаних біокаталізаторів.Документ Оптимізація параметрів процесу ферментативної етерифікації жирних кислот етанолом(НТУ "ХПІ", 2012) Некрасов, Павло ОлександровичUse of artificial neural network-genetic algorithm technique made it possible to determine optimal process parameters of enzymatic esterification fatty acids with ethanol. The results of laboratory and experimental-industrial tests corroborated optimum modelling adequacy for four primary process parameters: substrates ratio, enzyme amount, temperature and time.Документ Оптимізація параметрів процесу ферментативного ацидолізу жирів(НТУ "ХПІ", 2011) Некрасов, Павло Олександрович; Подлісна, О. В.The article deals with issues related to the investigation of the influence of such parameters as temperature, enzyme load, molar ratio of substrates and reaction time on yield of twice -substituted structured lipids in enzymatic acidolysis of sunflower oil and caprylic acid. Optimal conditions and mathematic model, that allow us to predict the yield of twice-substituted structured lipids depending on critical process conditions were obtained.