Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
52 результатів
Результати пошуку
Публікація Вплив процесів глобалізації на зміну структури трудових ресурсів підприємств ресторанного та готельного бізнесу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена ІванівнаДокумент Удосконалення управління трудовими ресурсами в умовах готельно-ресторанного бізнесу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Лобанов, І. П.; Смоловик, Раїса ФедорівнаПублікація Аспекти проблеми генезису передбачення як функції управління в умовах глобалізації(2020) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Смоловик, Раїса Федорівна; Дяченко, Катерина СергіївнаУ статті аналізуються питання переважно інноваційного виробництва на шляху його стійкого розвитку; обґрунтовано необхідність в умовах глобалізації використання методів прогнозування та передбачення як результату розвитку функцій управління в сучасних умовах трансформації соціально-економічних систем. Акцентується увага на зростаючій потребі в прогнозах на тривалу перспективу і взаємопов'язаних із цим проблемах, що вимагають вирішення з урахуванням чинників гнучкості управління його пристосуванням до ситуаційної дії зовнішнього середовища. Прогнозування, передбачення і планування визначено нерозривними етапами єдиного процесу управління в сучасних умовах. Визначено передбачення як функцію управління, проаналізовано його зміст, етапи розвитку, функції та обґрунтовано основні характеристики комплексної системи передбачення.Документ Аналіз деяких проблемних аспектів застосування пільги з податку на прибуток у поліграфічній діяльності(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2009) Смоловик, Раїса Федорівна; Андрусенко, К. І.У роботі розглянуті проблемні аспекти застосування пільги з податку на прибуток, впровадженої чинним законодавством України, платниками – поліграфічними підп-риємствами на прикладі Харківської книжкової фабрики «Глобус». Висвітлена ситуація, при якій застосування податкової пільги з податку на прибуток стає невигідним для підприємства.Документ Необхідність підвищення ефективності виробництва сільськогосподарської продукції(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2013) Будяник, Л. П.; Смоловик, Раїса ФедорівнаПублікація Готельно-ресторанна справа(ТОВ "Планета-Прінт", 2019) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Линник, Олена Іванівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Смоловик, Раїса Федорівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович; Чайка, Тетяна ЮріївнаУ навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності "Готельно-ресторанна справа". Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проектну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності "Готельно-ресторанна справа" закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.Публікація Дослідження та оптимізація економічних процесів в готельно-ресторанному бізнесі(ФЛП Томенко Ю. І., 2019) Шовкопляс, Тетяна Семенівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія Вікторівна; Сікєтіна, Наталія Геннадіївна; Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Побережна, Наталія Миколаївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Афенченко, Г. В.; Шумлянська, Н. В.; Чайка, Тетяна Юріївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген МихайловичМонографія є результатом науково-методичних та практичних досліджень з удосконалення науково-методичного забезпечення процесів управління, обліку та аудиту на підприємствах готельно-ресторанної галузі. Монографія базується на матеріалах ХIV-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Дослідження та оптимізація економічних процесів. Оптимум-2018». Монографія призначена для наукових робітників, викладачів, аспірантів, а також фахівців, що займаються дослідженням економічних проблем розвитку та оптимізацією економічних процесів у галузі індустрії гостинності.Документ Аудит ефективності як засіб покращення державного фінансового контролю в органах місцевого самоврядування(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Смоловик, Раїса Федорівна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Головченко, І. І.Документ Сучасні трансформаційні процеси економічних систем і їх вплив на ефективність суспільного виробництва(НТУ "ХПІ", 2018) Опбиєв, Тачмірат; Смоловик, Раїса ФедорівнаУ статті аналізуються глобалізаційні процеси економічних систем, їх вплив на якісні й кількісні показники ефективності виробництва; обґрунтовується необхідність результатів наукових досліджень як в області фундаментальних, так і прикладних наук, практичного промислового виробництва. Розглядається необхідність розробки, планування комплексних організаційно-технічних заходів, необхідних для забезпечення умов, що впливають на ефективність прийнятих рішень в умовах суспільного виробництва. Наведені різні підходи до аналізу й оцінці ефективності суспільного виробництва, а також до аналізу ефективності виробничої діяльності промислового підприємства. Визначаються переваги й недоліки кожного з методів, спрямованих на оцінку як загальних, так і часток показників ефективності суспільного виробництва. Відзначається важливість інтелектуальних трудових ресурсів в підвищенні ефективності суспільного виробництва і значимість даної тенденції в нарощуванні економічного потенціалу будь-якої країни; відзначаються інтелектуальні здібності трудових ресурсів виробничої системи як унікальне джерело підвищення ефективності суспільного виробництва за рахунок комбінацій науково-технічного, соціального, інтелектуального потенціалу. Розглядається роль і значення науки, техніки, вітчизняного і зарубіжного досвіду у вирішенні завдань підвищення ефективності виробництва. Особливо наголошується рішення зазначених завдань в умовах кризової ситуації. Пропонується ефективність роботи підприємства оцінювати з використанням цілого комплексу показників, які враховують галузеві особливості виробничої діяльності. проте наголошується, що для оцінки діяльності підприємства важливою значення має показник рентабельності, розрахований відношенням прибутку до виробничих засобів підприємства. Оскільки загальна маса прибутку ще не може свідчити про результативність господарської діяльності тому необхідно враховувати які для її отримання були використані основні засоби підприємства. У зв'язку з цим необхідно враховувати даний показник в залежності від практичних завдань.Публікація Сучасне устаткування та ефективний менеджмент – запорука якісної роботи закладів готельного та ресторанного господарства(Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія ВікторівнаУ статті досліджена проблематика ефективного функціонування та розвитку суб'єктів готельно-ресторанного бізнесу. Зроблений аналіз сучасних тенденцій розвитку підприємств галузі. Розглянуті питання оснащення та експлуатації закладів готельно-ресторанного господарства сучасним технологічним устаткуванням. Визначено основні напрямки вдосконалення методів адаптивного управління в умовах підприємницької діяльності у сфері послуг. Зазначено, що умовою ефективного функціонування закладів готельного та ресторанного господарства є така форма підприємництва, яка легко пристосовується до ринкових змін, конкуренції, появи нових товарів і послуг, які задовольняють потреби сучасного споживача.