Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація параметрів екстрагування біологічно активних речовин з квітів Tagetes patula
    (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, 2016) Ткаченко, Наталія Андріївна; Некрасов, Павло Олександрович; Вікуль, С. І.; Гончарук, Я. А.
    В роботі обґрунтована доцільність пошуку нових природних джерел біологічно активних речовин, які можуть бути використані у виробництві молочних продуктів із заданими властивостями. Наведена характеристика вітчизняної рослинної сировини – квітів Tagetes patula як перспективної сировини для виробництва цієї групи продуктів. Встановлені оптимальні параметри процесу екстрагування біологічно активних речовин з квітів Tagetes patula водно–спиртовим розчином: масова частка етилового спирту у розчині – 46,16 %, тривалість екстрагування – 22,16 хв., температура (20±1) °С, співвідношення квіти Tagetes patula : водно–спиртовий розчин – 1 : 131. Визначені біологічна активність (92,0–92,6 од. акт.) та вміст біологічно активних речовин (катехінів – 72,0–72,5 мкг/100 г, флавонолів – 62,–62,4 мкг/100 г, каротиноїдів – 10,2–10,5 мкг/100 г) у водно–спиртовому екстракті з квітів Tagetes patula, отриманому за оптимальними параметрами. Розроблені рекомендації щодо використання екстракту біологічно активних речовин з квітів Tagetes patula у виробництві сироваткових напоїв із заданими властивостями – гепатопротекторними, пробіотичними, антиоксидантними.
  • Ескіз
    Документ
    Гомогенізація комбінованих вершків у технології білкових паст для дитячого харчування
    (ПП "Видавниче представництво "Паралель", 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Українцева, Ю. С.; Некрасов, Павло Олександрович
    Розроблено математичну модель, що дає змогу прогнозувати ступінь гомогенізації жиру у молочно-рослинних вершках при різних значеннях предикторів – тиску та температури процесу. Встановлено оптимальні параметри процесу гомогенізації (тиск 10,4-12,0 МПа і температура 72-75 °С), що забезпечують високу кінетичну стійкість комбінованих вершків у інноваційній технології виробництва білкових паст для дитячого харчування термостатним способом.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація рецептурного складу напою оздоровчого призначення на основі сироватки
    (Технологічний центр, 2016) Ткаченко, Наталія Андріївна; Некрасов, Павло Олександрович; Вікуль, С. І.
    Наведено результати досліджень щодо обґрунтування раціональних параметрів екстрагування біологічно активних речовин із квітів Tagetes patula. Оптимізовано рецептурний склад напою оздоровчого призначення на основі сирної сироватки, настою з квітів Tagetes patula, ягідного наповнювача «Лісова ягода». Наведено рекомендації щодо розробки технологій неферментованих і ферментованих сироватково-рослинних напоїв оздоровчого призначення.