Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження взаємодії компонентів суміші для відновлення кладки камери коксуваня(Ноулідж, 2013) Пащєнко, Ю. Є.; Пітак, Ярослав Миколайович; Горбатко, С. В.Документ Антикорозійні властивості бітумів, отриманих з нафтового шламу(Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля, 2019) Григоров, Андрій Борисович; Сінкевич, Ірина Валеріївна; Мардупенко, Олексій ОлександровичДокумент Оптимізація параметрів технологічного процесу виробництва полікапроаміду(ТОВ "Твори", 2021) Рассоха, Олексій Миколайович; Черкашина, Ганна Миколаївна; Деріус, Д. В.Документ Спосіб визначення сумісності змащувальних олив(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019) Григоров, Андрій Борисович; Мардупенко, Олексій Олександрович; Сінкевич, Ірина ВалеріївнаСпосіб визначення сумісності змащувальних олив з присадками, який включає компонування лабораторних сумішей олив у об'ємному співвідношенні 1:1 з подальшим окисленням цих сумішей при високих температурах та порівнянням значень показників якості суміші до та після окислення, який відрізняється тим, що окислення суміші здійснюється у об'ємі завдяки пропусканню крізь нього значної кількості повітря з утворенням аерації суміші в присутності каталізатора, з подальшим визначенням сумісності олив по графіку.Документ Показники якості модифікованих жирів нового покоління(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Удовенко, Олексій Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Шкредов, Іван Володимирович; Гаврюшенко, Катерина ОлександрівнаПроведено дослідження щодо визначення показників якості модифікованих жирів, одержаних шляхом етерифікації жирних кислот спиртами високої молекулярної маси. Альтернативою рідким рослинним оліям можуть виступати фритюрні жири одержані за новою технологією, а саме, етерифікацією жирних кислот спиртами високої молекулярної маси, що допомагає подолати проблему термічного псування жирів. Такий спосіб модифікації жирів дозволяє отримати конкурентоспроможний продукт, а спеціально підібраний молекулярний склад даного фритюрного жиру дозволяє збільшувати час і температуру експлуатації продукту і допомагає уникати таких небажаних ефектів, як потемніння і димлення фритюру. Мета роботи – дослідження фізико-хімічних показників модифікованих жирів. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні задачі: визначено показники якості модифікованих жирів, а саме: температуру плавлення, в’язкість (кінематична і динамічна), густину; визначити антиоксидантну стабільність модифікованого фритюрного жиру в порівнянні з традиційними фритюрними жирами. Визначення окислювальної стабільності олій і жирів проведено у приладі «Rancimat», і засновано на прискореному окисленні зразка при підвищеній температурі в потоці повітря. Стійкість до окислювання визначали при температурі 110 °С, за нормативним документом ДСТУ EN ISO 6886:2019 «Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення стійкості до окислення (метод прискореного окислення)». Встановлено, що температура плавлення модифікованих жирів кваліфікує їх як жири кулінарні, та сировина для жирових продуктів. Встановлено, що густина одержаних зразків ефірів є меншою за густину традиційного фритюру. Виявлено, що всі зразки ефірів мають значно нижчу кінематичну в’язкість у порівнянні з соняшниковою олією, яку часто використовують у якості фритюру. Таким чином, під час смаження продукт менше поглинатиме такий фритюрний жир, що зменшить калорійність готового продукту. Встановлено, що втрати продукту за рахунок випаровування складають від 3,46 до 11,38 %. Антиоксидантна стабільність зразків ефірів у 3,4–6,8 разів вища за соняшникову олію, що дозволить ефективно використовувати їх як кулінарні (фритюрні) жири.Документ Очищення продуктів згорання котельних установок від оксидів азоту(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Тютюник, Лариса Іванівна; Іванова, Лідія Анатоліївна; Налізко, Олег Володимирович; Дадикіна, Я. В.Документ Методи очищення газових викидів від хімічно-небезпечних речовин для підвищення ефективності фільтрувальних систем(НТУ "ХПІ", 2018) Галак, Олександр Валентинович; Сахненко, Микола Дмитрович; Каракуркчі, Ганна Володимирівна; Матикін, Олексій Володимирович; Косарев, Олександр Владиславович; Белоусов, Іван ОлексійовичРозглянуто методи очищення газоподібних викидів залежно від фізико-хімічних властивостей забруднювальних речовин, зокрема хімічно-небезпечних, їх агрегатного стану, концентрації в газовому середовищі. Проаналізовано вплив вмісту аерозолів, таких як пил і сажа; працездатність методів очищення в різних температурних інтервалах, способи очищення багатокомпонентних сумішей. Наведено порівняльну характеристику термохімічних, реагентних, сорбційних і каталітичних методів та оцінено перспективи їх застосування в фільтрувальних системах стаціонарних і мобільних об’єктів.Документ Історія промислового синтезу аміаку в наукових працях фахівців з технології зв’язаного азоту(НТУ "ХПІ", 2008) Гринь, Григорій Іванович; Казаков, В. В.; Кузнєцов, Павло ВолодимировичПроведено дослідження з вивчення джерел промислового синтезу аміаку в Росії та Радянському Союзі. Показано періоди зародження, створення і виробництва синтетичного аміаку, зусилля учених та інженерів по розробці сучасних економічних методів його виробництва.Документ Система автоматизованого управління контактним вузлом у виробництві поверхнево-активних речовин(НТУ "ХПІ", 2010) Подустов, Михайло Олексійович; Литвиненко, Ігор Іванович; Дзевочко, Олександр Михайлович; Чорноног, Р. С.Показані сучасні тенденції каталітичного окислення низькоконцентрованого двооксиду сірки у виробництві поверхнево-активних речовин. Приведений перелік основних контурів контролю і регулювання контактного вузла виробництва ПАР. Наведена функціональна схема автоматизації.Документ Урахування впливу теплового ефекту гетерогенної каталітичної реакції при визначенні її швидкості(НТУ "ХПІ", 2013) Краснокутський, Євген Володимирович; Ведь, Валерій Євгенович