Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка складу і технології таблетованого пробіотику з кишковорозчинним покриттям(2020) Гордієнко, А. Д.; Дєдкова, Т. В.Документ Біотехнологія йогурту на рослинній основі з використанням Bacillus coagulans(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Суполкіна, А. Р.; Варанкіна, Олександра ОлександрівнаДокумент Фармацевтична біотехнологія: біотехнології виробництва готових лікарських форм(Мадрид, 2020) Краснопольський, Юрій Михайлович; Пилипенко, Дар'я МихайлівнаНавчальний посібник включає опис різних лікарських форм, що містять активні інгредієнти, отримані біотехнологією; технологічні схеми їх одержання в умовах GMP; вимоги до якості одержаних препаратів. Розглянуто основні групи біотехнологічних продуктів: вакцини, антибіотики, гормони, пробіотики, продукти нанобіотехнології та ін. Лікарські форми представлені препаратами для ін’єкцій, таблетками, капсулами, суспензіями, мазями та ін. Навчальний посібник призначено для студентів та аспірантів біотехнологічного напряму.Документ Оптимізація біотехнології виробництва масла кисло-вершкового(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Мала, В. В.; Бєлих, Ірина Анатоліївна; Огурцов, Олександр МиколайовичДокумент Розробка складу та біотехнології отримання комплексного пробіотичного препарату(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Усатенко, Юлія Сергіївна; Краснопольський, Юрій МихайловичДокумент Оптимізація технології виробництва ацидофільного молока на основі нового штаму Lactobacillus acidophilus(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Скотніков, В. Р.; Звягінцева, Оксана Вікторівна; Огурцов, Олександр МиколайовичДокумент Комбіновані ферментовані біфідовмісні молочно-зернові напої(Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Некрасов, Павло ОлександровичДокумент Заквашувальна композиція зі змішаних культур біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування(Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Назаренко, Юлія Валентинівна; Некрасов, Павло ОлександровичThe regular consumption of high quality dairy products produced using probiotic bifidobacteria cultures promotes the normalization of children’s intestinal microbiocenosis and the improvement of children’s immune status. In the present work the regularities were established of fermentation of adapted to milk monocultures B. bifidum 1 + B. longum Я3 + B. infantis 512 in sterilized milk enriched with fructose as bifidogenic factor. The recommendations for the composition of the three strain starter of mixed cultures of bifidobacteria were given: for dairy products for infant food with the highest number of viable cells of all three types of bifidobacteria – B. bifidum 1, B. longum Я3 and B. infantis 512 it was recommended to set the ratio of these cultures in starter composition 1 : 1 : 10, the inoculum concentration of the cultures – 1×105, 1×105 and 1×106 CFU/cm3, respectively. The prospectivity of the use of the developed starter composition of mixed cultures of bifidobacteria in the technology of bifidobacteria containing dairy products for infant food with long shelf life was experimentally proved.Документ Обґрунтування параметрів пастеризації біфідовмісної молочної сироватки в технологіях ферментованих функціональних напоїв(Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Некрасов, Павло Олександрович; Дідик, О. В.Документ Біфідовмісна молочна сироватка – цінний фізіологічно функціональний харчовий інгредієнт(Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2015) Ткаченко, Наталія Андріївна; Некрасов, Павло Олександрович; Лукіна, Л. А.