Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Одержання білкового концентрату з насіння соняшнику вітчизняної селекції
    (Український науково-дослідний інститут олій та жирів, 2017) Литвиненко, Олена Анатоліївна; Лабейко, Марина Анатоліївна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петік, Павло Федорович
    У статті представлено дані щодо фізико-хімічних показників насіння та складу ядра насіння соняшнику різних сортів та гібридів української селекції. Завдяки м’яким режимам олієвидобування із безлушпинного ядра насіння соняшнику отримано харчовий шрот, а з нього у свою чергу білковий концентрат. Досліджено склад, фізико-хімічні, органолептичні та мікробіологічні показники, а також функціонально-технологічні властивості і амінокислотний склад білків концентрату соняшникового харчового.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт і самостійної роботи за темою "Методи очищення та виділення органічних речовин" з навчальної дисципліни "Органічна хімія"
    (2023) Міхедькіна, Олена Йосипівна; Ларіна, Ганна Іванівна; Мельник, Ігор Іванович; Циганков, Олександр Валерійович
  • Ескіз
    Документ
    Виділення та очистка куркуміноїдів із кореневища Curcuma Longa L.
    (Національний фармацевтичний університет, 2019) Пилипенко, Дар'я Михайлівна; Краснопольський, Юрій Михайлович
    Актуальність. Куркумін являє собою високоефективний природний антиоксидант ліпофільної природи, щодо якого накопичена велика доказова база, яка підтверджує його безпечність та ефективність. На теперішній час в Україні відсутня комерційна високоочищена фармацевтична субстанція даного біофлаваноїду. Метою роботи було виділення та очистка куркуміноїдів із кореневища Curcuma Longa L. Матеріали та методи. Для оцінки якості куркуміноїдів використовували методи хроматографії: тонкошарової та високоефективної рідинної. Кількісне визначення куркуміноїдів проводили спектрофотометрично при 540 нм. Результати та їх обговорення. Проведено порівняння розчинності куркуміну в органічних розчинниках різної полярності: гексані, ацетоні, хлороформі, етанолі, метанолі. Визначені оптимальні умови екстракції куркуміноїдів: вид екстрагенту, співвідношення сировини та екстрагенту, тривалість, температура та ін. Досліджені умови осадження куркуміноїдів з метою очистки екстракту від супутніх домішок. Для одержання високоочищеного куркуміну використовували колоночну хроматографію на силікагелі. Висновки. Запропоновано схему одержання розчину куркуміноїдів високого ступеня очистки із вмістом куркуміноїдів не менше 90 %, серед яких 72 % складає диферулометан.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження умов отримання толуольного екстракту та гумінових кислот з бурого вугілля
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Бєлов, Олександр Павлович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Білець, Дар'я Юріївна
    У роботі представлені результати дослідження щодо впливу умов (маса наважки, умови екстракції, об’єм та концентрація реагентів тощо) отримання толуольного екстракту та гумінових кислот на їх вихід та показники якості.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз фізико хімічних методів очищення стічних вод
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Гармаш, Л. Г.; Шестопалов, Олексій Валерійович
  • Ескіз
    Документ
    Природні барвники для виготовлення безалкогольних напоїв
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Лисенко, Ю. С.; Бєлінська, Анна Павлівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження концентрації антоціанів в екстрактах з плодів йошти в залежності від температури
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Сергієнко, Б. В.; Варанкіна, Олександра Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Щодо отримання пектинових речовин з виноградних вичавок
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Чумак, Ольга Петрівна; Михайлова, Марія Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення сухих напоїв біологічно-активними екстрактами з вичавок винограду
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Чумак, Ольга Петрівна; Костюкевич, А. В.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології одержання біологічно-активних речовин із калусної тканини календули лікарської
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Яремінець, Надія Сергіївна; Бєлих, Ірина Анатоліївна; Огурцов, Олександр Миколайович