Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Можливість отримання хлорогенової кислоти із соняшникового шроту(Національний університет харчових технологій, 2017) Лабейко, Марина Анатоліївна; Федякіна, Зоя Павлівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Шеманська, Євгенія ІванівнаДокумент Технологія вилучення фенольних сполук із соняшникового шроту(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Коваленко, Т. Р.; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена АнатоліївнаДокумент Технологія ароматизованої мінеральної води(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Папенко, Г. С.; Любавіна, Олена ОлександрівнаДокумент Розробка технології отримання BIO-CHAR(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Малік, Іван Костянтинович; Мірошниченко, Денис ВікторовичУ монографії наведено результати виконаних досліджень щодо вирішення важливого науково-практичного завдання, яке характеризується науковою новизною і має практичне значення, а саме – розробці технології отримання деревного вугілля (bio-char). Зокрема, визначені сировинні (крупність, волога тощо) та технологічні (температура, час, тиск, послідовність нагріву тощо) чинники виробництва деревного вугілля.Документ Комп'ютерно-інтегрована система управління роботою багатокорпусного екстрактора(2019) Калініченко, В. Ю.; Пугановський, Олег ВалентиновичДокумент Спосіб отримання волокнистих напівфабрикатів(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019) Мірошниченко, Денис Вікторович; Назаров, Валерій Миколайович; Богоявленська, Олена Володимирівна; Григор’єв, Георгiй Анатолiйович; Скрипник, Євген Олексійович; Каплун, Яна ВолодимирівнаСпосiб отримання волокнистих напівфабрикатів включає просочення подрібненої целюлозовмiсної рослинної сировини переважно злакових культур органічним розчинником, витримку при температурі 170-198 С⁰ в цьому розчиннику протягом 0,5-3 годин, відділення продукту від варильного розчину на центрифузі, промивку гарячою водою i сушіння. Просочення i варіння сировини ведуть у розчиннику загальної формули R-СН (ОН) -СН₂ОН, де R - це Н, СН₃.Документ Спосіб отримання волокнистих напівфабрикатів(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019) Мірошниченко, Денис Вікторович; Назаров, Валерій Миколайович; Богоявленська, Олена Володимирівна; Скрипник, Євген Олексійович; Каплун, Яна ВолодимирівнаСпосіб отримання волокнистих напівфабрикатiв включає просочення подрібненої целюлозовмісної рослинної сировини переважно злакових культур органiчним розчинником, витримку при температурi ,153-199 C⁰ в цьому розчиннику протягом 0,5-3,0 годин, відділення продукту вiд варильного розчину на центрифузі, промивку гарячою водою i сушіння. Просочення i варіння сировини ведуть у розчиннику загальної формули R₁-CON(R₂)₂, де R₁ - це: Н; СНз, а R₂- СН₃; С₂Н₅.Документ Розробка рецептури крему-мила з використанням рослинної сировини(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Вербицька, В. А.; Марченко, Валерія СергіївнаДокумент Методичні вказівки для виконання лабораторних робіт з курсу "Хімія і технологія харчових добавок"(2023) Анан'єва, Валерія ВікторівнаХарчові добавки – природні, ідентичні природним, або синтетичні речовини, напівпродукти, що навмисно вводяться до харчової сировини чи готових продуктів з метою їх збереження або надання їм заданих властивостей. Історія застосування деяких відомих нам речовин у якості харчових добавок нараховує кілька тисячоліть (оцтова кислота, кухонна сіль, цукор та інші). Сфера хімічних технологій харчових добавок передбачає широке використання машин, апаратів, потокових механізованих та автоматизованих ліній, що супроводжується також і дотриманням регламентації ведення технологічних процесів. Курс "Хімія і технологія харчових добавок" передбачає опанування студентами сучасних модернізованих та класичних способів одержання харчових добавок як натурального так і синтетичного походження, первинне знайомство з нормативною документацією та технологічним оснащенням виробництв, ознайомлення із "зеленими технологіями" у сфері технологій органічних речовин, зокрема, харчових добавок. Методичні вказівки для виконання лабораторних робіт з курсу "Хімія і технологія харчових добавок" мають за мету закріпити та поглибити теоретичні знання, отриманні на лекційних заняттях, шляхом опанування практичних навичок у лабораторному залі - сборки лабораторних установок для отримання технологічних (харчових) добавок натурального та синтетичного походження з вивченням необхідних технологічних параметрів процесів, опанування методів дослідження властивостей представників певних груп харчових добавок.Документ Дослідження воскоподібних компонентів у якості нової сировини природного походження(Національний технічний університет "Харкіський політехнічний інститут", 2021) Бухкало, Світлана Іванівна; Руднєва, Лариса Леонідівна