Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технології харчових олієжирових емульсій оздоровчого призначення
    (НТУ "ХПІ", 2016) Анан'єва, Валерія Вікторівна; Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна
    Проаналізовано дослідження у галузі створення харчових олієжирових емульсій оздоровчого призначення. Обґрунтовано використання купажованої олійної основи, збалансованої за співвідношенням поліненасичених жирних кислот. Запропоновано використання у якості технологічних інгредієнтів комплексного загусника некрохмальної природи та комплексного підкислювача. Обґрунтовано введення у рецептуру майонезного соусу порошку шкірки винограду, як джерела біологічно активних речовин та підвищувача здатності до згущування низькожирних емульсій. Оптимізована рецептура майонезного соусу оздоровчого призначення для споживання всіма групами населення.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу норми внесення кориці на органолептичні показники якості напоїв бродіння спеціального типу
    (НТУ "ХПІ", 2014) Варанкіна, Олександра Олександрівна; Тонюк, Марина Леонідівна; Косс, А. Н.
    Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Встановлено вплив вмісту сухих речовин в початковому суслі та норми задачі кориці на органолептичні показники напою бродіння.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов спектрофотометричного вмзначення амінокислот
    (НТУ "ХПІ", 2013) Клещев, Микола Федосович; Костиркіна, Тетяна Данилівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна; Масалітіна, Наталія Юріївна; Гришковська, Антонія Вікторівна
    Приведено результати дослідження основних спектрофотометричних характеристик фенілаланіну та триптофану в ультрафіолетовій області та запропоновано оптимальні умови їх визначення: середовище – 0,01–2 М розчин NaOH; λ=258 нм для фенілаланіну та 280 нм для триптофану, інтервал концентрацій (0,1–8,0)10ˉ3 М для фенілаланіну, (0,1–2,0)10-4 М для триптофану.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу концентрації початкового сусла на утворення побічних продуктів бродіння в технології високогустинного пивоваріння
    (НТУ "ХПІ", 2012) Тонюк, Марина Леонідівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна
    Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Визначено залежності вмісту побічних продуктів бродіння в пиві від масової частки сухих речовин в початковому суслі.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу концентрації початкового сусла на органолептичні показники напою в технології високогустинного пивоваріння
    (НТУ "ХПІ", 2013) Тонюк, Марина Леонідівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна
    Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Встановлено вплив вмісту сухих речовин в початковому суслі на органолептичні показники пива. Рекомендовано виробництво пива з вмістом сухих речовин 13% та 16% шляхом конденсування сусла високої густини.