Публікація: Конспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства". Частина 1
dc.contributor.author | Куниця, Катерина Вікторівна | |
dc.contributor.author | Якименко-Терещенко, Наталія Василівна | |
dc.date.accessioned | 2024-10-15T09:21:01Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.description.abstract | Технологія продукції ресторанного господарства – це дисципліна, що охоплює процеси розробки, виготовлення та реалізації кулінарної продукції в закладах ресторанного господарства. Основна мета полягає у створенні якісних та безпечних страв, що відповідають сучасним вимогам харчування та задовольняють смаки споживачів. Основні аспекти технології продукції ресторанного господарства: створення нових страв з урахуванням кулінарних традицій, нових трендів та особливостей попиту на ринку; оптимізація всіх етапів приготування страв: від підготовки сировини до подачі готової продукції; дотримання санітарно-гігієнічних норм на всіх етапах виробництва для забезпечення безпечності продукції; вибір та застосування сучасного обладнання для приготування та зберігання страв, що допомагає підвищити якість та швидкість обслуговування; використання нових технологій, таких як молекулярна кухня, низькотемпературне приготування, вакуумне пакування (су-від) тощо; контроль за смаковими, органолептичними та фізико-хімічними характеристиками готових страв для відповідності стандартам. Технологія відіграє ключову роль у забезпеченні високого рівня обслуговування та якості продукції в ресторанному бізнесі. Мета та цілі дисципліни – формування базових знань з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, оволодіння основними правилами кулінарної обробки продуктів харчування для отримання готової продукції, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо підготовки виробничих процесів у закладах ресторанного господарства, випуску кулінарної продукції і її споживання. | |
dc.identifier.citation | Конспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства" [Електронний ресурс] : для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти, ден. та заочн. форм навчання, освітня програма "Готельно-ресторанна справа". Ч. 1 / уклад.: К. В. Куниця, Н. В. Якименко-Терещенко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 50 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82390. | |
dc.identifier.uri | https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82390 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" | |
dc.subject | конспект лекцій | |
dc.subject | харчування | |
dc.subject | життєдіяльність людини | |
dc.subject | харчові речовини | |
dc.subject | кулінарна продукція | |
dc.subject | технологія перших страв | |
dc.subject | технологія напівфабрикатів | |
dc.title | Конспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства". Частина 1 | |
dc.type | Learning Object | |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | 55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39 |
Файли
Контейнер файлів
1 - 1 з 1
- Назва:
- prohramy_2024_Tekhnolohiia.pdf
- Розмір:
- 648.5 KB
- Формат:
- Adobe Portable Document Format
Ліцензійна угода
1 - 1 з 1
Ескіз недоступний
- Назва:
- license.txt
- Розмір:
- 11.25 KB
- Формат:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Опис: