Публікація:
Конспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства". Частина 1

dc.contributor.authorКуниця, Катерина Вікторівна
dc.contributor.authorЯкименко-Терещенко, Наталія Василівна
dc.date.accessioned2024-10-15T09:21:01Z
dc.date.issued2024
dc.description.abstractТехнологія продукції ресторанного господарства – це дисципліна, що охоплює процеси розробки, виготовлення та реалізації кулінарної продукції в закладах ресторанного господарства. Основна мета полягає у створенні якісних та безпечних страв, що відповідають сучасним вимогам харчування та задовольняють смаки споживачів. Основні аспекти технології продукції ресторанного господарства: створення нових страв з урахуванням кулінарних традицій, нових трендів та особливостей попиту на ринку; оптимізація всіх етапів приготування страв: від підготовки сировини до подачі готової продукції; дотримання санітарно-гігієнічних норм на всіх етапах виробництва для забезпечення безпечності продукції; вибір та застосування сучасного обладнання для приготування та зберігання страв, що допомагає підвищити якість та швидкість обслуговування; використання нових технологій, таких як молекулярна кухня, низькотемпературне приготування, вакуумне пакування (су-від) тощо; контроль за смаковими, органолептичними та фізико-хімічними характеристиками готових страв для відповідності стандартам. Технологія відіграє ключову роль у забезпеченні високого рівня обслуговування та якості продукції в ресторанному бізнесі. Мета та цілі дисципліни – формування базових знань з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, оволодіння основними правилами кулінарної обробки продуктів харчування для отримання готової продукції, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо підготовки виробничих процесів у закладах ресторанного господарства, випуску кулінарної продукції і її споживання.
dc.identifier.citationКонспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства" [Електронний ресурс] : для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти, ден. та заочн. форм навчання, освітня програма "Готельно-ресторанна справа". Ч. 1 / уклад.: К. В. Куниця, Н. В. Якименко-Терещенко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 50 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82390.
dc.identifier.urihttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/82390
dc.language.isouk
dc.publisherНаціональний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
dc.subjectконспект лекцій
dc.subjectхарчування
dc.subjectжиттєдіяльність людини
dc.subjectхарчові речовини
dc.subjectкулінарна продукція
dc.subjectтехнологія перших страв
dc.subjectтехнологія напівфабрикатів
dc.titleКонспект лекцій з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства". Частина 1
dc.typeLearning Object
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39

Файли

Контейнер файлів

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз
Назва:
prohramy_2024_Tekhnolohiia.pdf
Розмір:
648.5 KB
Формат:
Adobe Portable Document Format

Ліцензійна угода

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз недоступний
Назва:
license.txt
Розмір:
11.25 KB
Формат:
Item-specific license agreed upon to submission
Опис: