Публікація: Методичні вказівки до виконання практичних занять, самостійної роботи з дисципліни "Стратегічне управління маркетинговою діяльністю"
dc.contributor.author | Літвиненко, Марія Владиславна | |
dc.date.accessioned | 2024-07-22T06:51:29Z | |
dc.date.available | 2024-07-22T06:51:29Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.description.abstract | В сучасних умовах, як науковий базис, що обумовлює стратегічний розвиток України в доступній для огляду перспективі, виступає концепція розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу як комплексної діяльності суб’єктів господарювання, заснованої на використанні ініціативи, креативності, економічної самостійності та інноваційних можливостей підприємницьких структур національного ринку і його територіально-галузевих складових. Саме готельно-ресторанна індустрія з її інноваційно-стратегічним потенціалом може створити необхідні умови для досягнення виробничо-економічної стабільності, активізації інвестиційних потоків, підвищення ефективності використання інвестицій і формування реальних передумов для виходу з кризи, поступального росту та якісного вдосконалення соціально-економічних процесів у вітчизняній сфері гостинності. Механізмом, здатним ініціювати широкий розвиток готельно-ресторанної справи, активізувати діяльність у ній, який забезпечує досягнення її результативності в динамічних умовах ринкової кон’юнктури, є впровадження в управлінську практику підприємств та компаній даної сфери послуг принципів і методів стратегічного маркетингу. Сьогодні ефективна діяльність компанії готельно-ресторанного бізнесу залежить від своєчасного визначення маркетингової стратегії та послідовного здійснення маркетингової політики. Проте, більшість підприємницьких структур використовують лише окремі методи та прийоми стратегічного маркетингу, тоді як розвиток готельно-ресторанного сектору економіки України формує умови для цілеспрямованої та комплексної маркетингової діяльності. Сам маркетинг забезпечує обґрунтованість управлінських рішень, виробничої, фінансової і збутової сфери підприємства сфери гостинності, дозволяє привести у відповідності до його стратегічних цілей попит і пропозицію на конкретному сегменті ринку. Саме цим пояснюється доцільність, актуальність, необхідність вивчення майбутнім фахівцем навчальної дисципліни «Стратегічне управління маркетинговою діяльністю готелів і ресторанів» та обґрунтовуються її предмет, мета і завдання. | |
dc.identifier.citation | Методичні вказівки до виконання практичних занять, самостійної роботи з дисципліни "Стратегічне управління маркетинговою діяльністю" [Електронний ресурс] : для здобувачів економічних спеціальностей другого рівня (магістр) вищої освіти / уклад.: М. В. Літвиненко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2024. – 40 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/79561 | |
dc.identifier.orcid | https://orcid.org/0000-0002-7422-8302 | |
dc.identifier.uri | https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/79561 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" | |
dc.subject | методичні вказівки | |
dc.subject | практична робота | |
dc.subject | самостійна робота | |
dc.subject | маркетинг | |
dc.subject | маркетингова діяльність | |
dc.subject | стратегічне управління | |
dc.title | Методичні вказівки до виконання практичних занять, самостійної роботи з дисципліни "Стратегічне управління маркетинговою діяльністю" | |
dc.type | Learning Object | |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | 167e819b-e5f7-4a67-940b-95942fdd39b0 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 167e819b-e5f7-4a67-940b-95942fdd39b0 |
Файли
Контейнер файлів
1 - 1 з 1
- Назва:
- prohramy_2024_Stratehichne_upravlinnia.pdf
- Розмір:
- 834.47 KB
- Формат:
- Adobe Portable Document Format
Ліцензійна угода
1 - 1 з 1
Ескіз недоступний
- Назва:
- license.txt
- Розмір:
- 1.71 KB
- Формат:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Опис: