Публікація: Визначення інтегрального рівня якості (споживчих характеристик) інтелектуальних технологій
Дата
2014
Автори
Назва видання
ISSN
Назва тому
Видання
НТУ "ХПІ"
Анотація
Запропоновано методичні підходи до визначення інтегрального рівня якості (споживчих характеристик) інтелектуально-інноваційних технологій, в основу якого покладено метод кваліметричного моделювання, функцію бажаності Харрінгтона та нейро-нечіткі моделі. Використання розроблених пропозицій дозволяє здійснювати моніторинг позитивних характеристик інтелектуально-інноваційних технологій (об’єктів інтелектуальної власності) з метою виявлення технологій з найбільшим ринковим потенціалом.
Methodical approaches to definition of an integrated level of quality (consumer characteristics) intellectual and innovative technologies which basis the method of kvalimetrichny modeling, function of desirability of Harrington and model neuronot reading is are offered. Use of the developed offers allows to carry out monitoring of positive characteristics of intellectual and innovative technologies (objects of intellectual property) for the purpose of identification of technologies with the greatest market potential.
Methodical approaches to definition of an integrated level of quality (consumer characteristics) intellectual and innovative technologies which basis the method of kvalimetrichny modeling, function of desirability of Harrington and model neuronot reading is are offered. Use of the developed offers allows to carry out monitoring of positive characteristics of intellectual and innovative technologies (objects of intellectual property) for the purpose of identification of technologies with the greatest market potential.
Опис
Ключові слова
комерційний потенціал, показники, ринкова привабливість, кваліметричне моделювання, функція бажаності Харрінгтона, нейро-нечіткі моделі, quality, indicators, intellectual technologies, commercial potential, market appeal, model neuronot reading
Бібліографічний опис
Косенко О. П. Визначення інтегрального рівня якості (споживчих характеристик) інтелектуальних технологій / О. П. Косенко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Технічний прогрес і ефективність виробництва. – Харків : НТУ "ХПІ", 2014. – № 32 (1075). – С. 61-71.