Публікація:
Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Методологія і організація наукових досліджень в галузі"

Ескіз

Дата

2024

Назва видання

ISSN

Назва тому

Видання

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Дослідницькі проекти

Структурні одиниці

Випуск видання

Анотація

Самостійна робота здобувачів вищої освіти – це організаційно і методично спланована пізнавальна діяльність здобувачів вищої освіти, що здійснюється без прямої допомоги викладачів (але під їх керівництвом і контролем) для досягнення конкретного результату і формування навичок самостійного здобуття та поглиблення знань, умінь і компетентностей. Дисципліна спрямована на ознайомлення здобувачів вищої освіти з історією розвитку науки, організаційною структурою науки в Україні та НТУ «ХПІ»; сприяє формуванню навичок здійснення наукових досліджень шляхом загальнонаукових і спеціальних методів пізнання. Мета та цілі дисципліни. - формування теоретичних знань з методології і організації наукових досліджень, оволодіння інструментальними засобами дослідження, отримання, зберігання, обробки інформації та застосовувати їх під час вирішення поставлених завдань. оволодіння навичками публічних ділових і наукових комунікацій з використанням інформаційних технологій задля вирішення поставлених завдань. Організація самостійної роботи з навчально-методичними матеріалами студентів з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень в галузі» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, самостійна робота, наукові дослідження, методологія наукових досліджень, організація наукових досліджень, галузь

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Методологія і організація наукових досліджень в галузі" [Електронний ресурс] : для студентів другого (магістерського) рівня освіти, денної та заочної за спец. "Готельно-ресторанна справа" / уклад.: Н. В. Якименко-Терещенко, Л. С. Стригуль ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 17 с. – URI:

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в