Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.
The interaction reaction of bees wax and vegetable wax with diethanolamine under molar ratio of reagents as 1:1 at the temperature points 483, 503 and 513K during two hours has been investigated. Fraction composition of reaction products has been determined. Fatty alcohols which forms during reaction has been separated. Physical and chemical characteristics of obtained alcohols have been estimated.

Опис

Ключові слова

ВЖС, народне господарство, бджолиний воск, рослиний воск, фізико-хімічні показники

Бібліографічний опис

Мельник А. П. Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску / А. П. Мельник, І. В. Левчук, О. М. Гетманцев // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 58. – С. 56-59.