Задача мінімізації сумарного запізнення виконання незалежних завдань з директивними строками одним приладом в системі планування та управління дрібносерійним виробництвом (СПУДВ)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

В статті розглянута задача мінімізації сумарного запізнення виконання незалежних завдань з директивними строками одним приладом, яка входить до складу математичного забезпечення системи СПУДВ. Ця задача відноситься до NP- складних, що обумовлює складність пошуку не тільки точних методів розв’язання задачі, але і наближених. Запропоновано ефективний точний ПДС-алгоритм (алгоритм із поліноміальною й експоненційною складовими) розв’язання задачі, заснований на новому підході до розв’язання задач з директивними строками, що полягає в оптимальному використанні резервів часу незапізнених завдань.

Опис

Ключові слова

комбінаторна оптимізація, математичне забезпечення, важкорозв’язувані задачі, ПДС-алгоритм, резерви часу, незапізнені завдання

Бібліографічний опис

Павлов О. А. Задача мінімізації сумарного запізнення виконання незалежних завдань з директивними строками одним приладом в системі планування та управління дрібносерійним виробництвом (СПУДВ) / О. А. Павлов, О. Б. Місюра, О. А. Халус // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Системный анализ, управление и информационные технологии. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 18. – С. 162-168.

Зібрання