Кінетична модель для реакції амідування з одночасним гліцеролізом триацилгліцеринів соняшникової олії

Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Знайдені константи швидкості реакції взаємодії ТАГ, ДАГ, МАГ, моноамідів (АМАД), ЕДА, при різних температурах молярних відносинах з додаванням гліцерину. З'ясовано, що реакція амідування ТАГ є лімітуючою реакцією з якнайменшою швидкістю реакції. В ряду ТАГ–ДАГ–МАГ константа швидкості амідування зростає на порядок, а у ряді ЕДА–АМАД – падає. Запропоновані рівнянні, які адекватно описують кінетику процесу. На основі кінетичної моделі з'ясовано, що ТАГ в більшості своїй йдуть на глицероліз, а ДАГ на амідування.
Constants of speed of reaction of interaction TAG, DAG, MAG, monoamine (AMAD), EDA are found, at different temperatures, mol relations with addition of glycerin. It is found out that reaction of amidation TAG is limiting reaction with the least speed of reaction. In number TAG–DAG–MAG the constant of speed of amidation grows by the order, and in number EDA–AMAD – falls. Are offered the equation which adequately describe process. On the basis of kinetic model it is found out, that TAG goes on glycerises, and DAG on amidation.

Опис

Ключові слова

моноаміди, молярні відносини, гліцерин, етилендіаміди, діацилгліцерини

Бібліографічний опис

Жуган О. А. Кінетична модель для реакції амідування з одночасним гліцеролізом триацилгліцеринів соняшникової олії / О. А. Жуган, О. І. Ільїнська, А. П. Мельник // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 22. – С. 53-56.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced