Моделювання процесу динаміки напруження зсуву харчової кістки при гідротермічній обробці
Дата
2008
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
Проведене математичне моделювання динаміки зміни напруження зсуву харчової кістки при її гідротермічній обробці за умов надлишкового тиску. Вперше запропонована теоретична модель процесу динаміки напруження зсуву σ ɜс тканини кістки, яка розпушена під час гідротермічної обробки. На основі розробленої моделі отримано рівняння регресії σ ɜс (τ), яке з надійністю ≥ 96% узгоджується з експериментом.
Опис
Ключові слова
біоорганічні сполуки, кальцій-залежні стани, кістковий жир, желатин, губчата речовина, остеоцити
Бібліографічний опис
Черевко О. І. Моделювання процесу динаміки напруження зсуву харчової кістки при гідротермічній обробці / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 12. – С. 87-89.