Исследование влияния добавок антиоксидантов на этапе фильтрации на окислительные превращения в пиве

Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПИ"

Анотація

Вивчено вплив рослинних антиоксидантів із кори дубу, трави звіробою, листків мати-й-мачухи, трави чабрецю, листків м'яти, плодів горобини червоної на окислювальні перетворення в пиві та збільшення його стійкості. Досліджено вплив кисню на якість пива за наступними показниками: рН, кислотність, мутність, ПОК, колірність, величина гіркоти, вміст високомолекулярних сполук, поліфенолів, антоцианогенів та індекс полімеризації. Виявлено, що найбільш ефективним антиоксидантом для захисту пива на етапі фільтрації являється антиоксидант із трави звіробою.
Influence of vegetative antioxidants from a bark of an oak, a grass St. John’s wort, leaves coltfoot, grasses thyme, leaves of mint, fruits of a mountain ash red on oxidizing transformations into beer and increase of its stableness is studied. Are researched influence of oxygen on quality of beer on following parameters: рН, acidity, turbidity, a parameter of decolouration of dye, chromaticity, size of bitterness, the contents of high-molecular connections, polyphenols, anthocyanogens and an index of polymerization. It is revealed, that the most effective antioxidant for protection of beer at a stage of a filtration is the antioxidant from a grass St. John’s wort.

Опис

Ключові слова

окислительная полимеризация, полифенолы, полипептидные молекулы, антиоксиданты

Бібліографічний опис

Данилова Л. А. Исследование влияния добавок антиоксидантов на этапе фильтрации на окислительные превращения в пиве / Л. А. Данилова, Т. А. Березка, В. А. Домарецкий // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 8. – С. 23-27.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced