Реологічні властивості деяких зворотних емульсій соняшникової олії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Досліджені реологічні властивості зворотних емульсій соняшникової олії. Емульсії стабілізовані моноацилгліцеринами соняшникової олії, які одержані в процесі амідування соняшникової олії етилендіаміном зі зміщенням рівноваги в бік отримання моноацилгліцеринів та одночасним гліцеролізом, спиртовою екстракцією. Показано, що отриманні моноацилгліцерини можуть використовуватися у якості емульгаторів.
Explored reological properties of reverse emulsions of sunflower-seeds oil Emulsions are stabilized monoacilglycerides sunflower oil, which are got in the process of amidation triacilglycerides sunflower oil of ethilenediamine with glycerine for displacement of equilibrium toward the receipt of monoacilglycerides, by alcoholic extraction. It is shown, that got monoacilglycerides can be used at quality of emulgators.

Опис

Ключові слова

рослинні олії, моноацилгліцерини, харчові продукти, амідування, етилендіамін, гліцероліз

Бібліографічний опис

Мельник А. П. Реологічні властивості деяких зворотних емульсій соняшникової олії / А. П. Мельник, О. А. Жуган, О. І. Ільїнська // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 9. – С. 74-80.