Оцінка ефективності штучного охолодження оборотної води у содовому виробництві

Ескіз

Дата

2017

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Одеська національна академія харчових технологій

Анотація

Виконано оцінку можливості та доцільності використання штучного холоду для підвищення економічних показників содового виробництва. На підставі обстеження роботи карбонізаційних колон на одному з содових підприємств встановлено тривалість періоду року, коли температура охолоджувальної води перевищує регламентну норму. Знайдено, що підвищення температури суспензії на виході з колон на 1 °С призводить до зниження ступеню використання основної сировини – розчину хлориду натрію – на 1,1 %. Обґрунтовано використання для отримання штучного холоду існуючого у технології виробництва соди аміачного циклу.
The possibility and feasibility of using artificial cold to improve the economic performance of soda production has been evaluated. On the basis of a survey of the work of carbonation columns at one of the soda establishments, the length of the year when the temperature of the cooling water exceeds the norm is established. It is found that increasing the suspension temperature at the outlet of the columns by 1 ° C leads to a decrease in the degree of use of the main raw material - sodium chloride solution - by 1.1%. The use for the artificial cold of the ammonia cycle soda production technology is justified.

Опис

Ключові слова

штучне охолодження, оборотна вода, економічні показники, содове виробництво

Бібліографічний опис

Цейтлін М. А. Оцінка ефективності штучного охолодження оборотної води у содовому виробництві / М. А. Цейтлін, В. Ф. Райко // Сучасні проблеми холодильної техніки та технології : зб. тез доп. 11-ї Всеукр. наук.-техн. конф., 21-22 вересня 2017 р. – Одеса : ОНАХТ, 2017. – С. 15-17.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в