Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ДП "Український інститут інтелектуальної власності"

Анотація

Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок включає попереднє сушіння сировини, відділенні ядер кісточок від кісткової оболонки, відділення внутрішньокісткової плівки та власне процес піролізу кісткової оболонки з виділенням біовуглецю, олій та летких речовин, причому процес піролізу проводиться у шнекових апаратах із зовнішнім обігрівом у дві послідовні стадії, на другій стадії підтримують температуру процесу вищу, ніж на першій. На першій стадії матеріал, який підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання вала шнека, при цьому корпус шнекового апарату є нерухомим, а на другій стадії матеріал, що підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання корпусу шнекового апарату, при цьому вал шнека залишається нерухомим.

Опис

Ключові слова

патент, корисна модель, переробка відходів садівництва, біовуглець, ароматичні олії, шкаралупа

Бібліографічний опис

Пат. на корисну модель 138136 Україна, МПК (2019.01) F23G 5/027 (2006.01) B01J 8/00. Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок / Толчинський Ю. А., Перевертайленко О. Ю., Товажнянський Л. Л., Ведь В. Є. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u 2019 03752 ; заявл. 11.04.2019 ; опубл. 25.11.2019, Бюл. № 22. – 4 с. : іл.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в