Методичні вказівки для самостійної роботи за темою "Комплексні числа, зображення кривих та областей на комплексній площині" з курсу "Вища математика"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Тема “Комплексні числа, зображення кривих та областей на комплексній площині” вивчається у курсі вищої математики на технічних факультетах. У посібнику наведено у мінімально необхідному обсязі базові теоретичні відомості про поняття комплексного числа, основні дії над комплексними числами, розглянуто зображення кривих та областей на комплексній площині, наведено приклади з детальним розв’язанням та питання для самоперевірки. Також запропоновано задачі для розв’язання на практичних заняттях та домашнього завдання, тестові вправи для відпрацювання навичок з цієї теми. Наведено варіант контрольної роботи заочної та скороченої форм навчання. Метою цього посібника є надання допомоги студентам технічних спеціальностей, які ознайомлюються з відповідною темою у курсі вищої математики та мають опанувати навички у роботі з комплексними числами. Передбачається знайомство читача з поняттям комплексного числа, геометричною інтерпретацією комплексних чисел, зображенням на комплексній площині кривих та областей, які задано аналітично.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, самостійна робота, множина комплексних чисел, комплексна площина, криві

Бібліографічний опис

Методичні вказівки для самостійної роботи за темою "Комплексні числа, зображення кривих та областей на комплексній площині" з курсу "Вища математика" [Електронний ресурс] : для студентів інженерних спеціальностей / уклад.: С. Д. Дімітрова, Н. П. Гиря, В. М. Бурлаєнко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2022. – 56 с. : іл. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/61851.