Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки у національному та міжнародному співробітництві

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

ФОП Панов А. М.

Анотація

Навчально-методичний посібник підготовлено відповідно до навчального курсу «Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки у національному та міжнародному співробітництві». В ньому розглядаються основні законодавчі акти, міжнародні правові документи, які регулюють діяльність органів державної влади у сфері забезпечення інформаційної безпеки. Особлива увага приділяється механізмам формування інформаційної безпеки як в Україні, так й у розвинутих країнах світу. Автори розкривають основні форми інформаційного протиборства, визначають завдання інформаційної війни та її моделі, проблеми забезпечення інформаційної безпеки та кібербезпеки, надають характеристику стратегії забезпечення інформаційної безпеки, основним реальним та потенційним загрозам інформаційної безпеки нашої держави. Посібник буде корисним як для студентів, які навчаються за спеціальністю «Філологія (прикладна та комп’ютерна лінгвістика)», так і для викладачів.

Опис

Ключові слова

навчально-методичний посібник, кібербезпека, інформаційна безпека, захист інформаційних систем, інформаційні ресурси, інформаційна війна

Бібліографічний опис

Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки у національному та міжнародному співробітництві : навч.-метод. посібник / Л. В. Перевалова [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : ФОП Панов А. М., 2023. – 112 с.