Методичні вказівки до практичних занять з навчального курсу "Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки у національному та міжнародному співробітництві"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

На сучасному етапі розвитку людської цивілізації інформація стає стратегічно важливим ресурсом, від ефективного використання якого залежить безпека держави й перспективи формування та подальшого розвитку демократичного суспільства. Одночасно зі зростанням ролі інформації підвищується й важливість її захисту, яка забезпечується шляхом застосування інструментів інформаційної безпеки, що набуває особливої актуальності в умовах війни. Захист інформації є надзвичайно важливою складовою національної безпеки держави. Інформаційна безпека є складним, системним, багаторівневим явищем, на стан і перспективи розвитку якого мають безпосередній вплив зовнішні та внутрішні чинники, такі як політична обстановка у світі та внутрішньополітична обстановка в державі; наявність потенційних зовнішніх і внутрішніх загроз; стан і рівень інформаційно-комунікаційного розвитку країни.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, кібербезпека, інформаційна війна, інформаційні технології, право, основи теорії інформаційної боротьби, програмне забезпечення

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до практичних занять з навчального курсу "Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки у національному та міжнародному співробітництві" : для студентів ден. форми навчання, які навчаються за спец. 035.10 "Філологія (прикладна та комп’ютерна лінгвістика)" / уклад.: Л. В. Перевалова, І. В. Лисенко, Г. М. Гаряєва ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2023. – 48 с.