Методичні вказівки до лабораторного практикуму з дисципліни "Кваліметрія, управління якістю та конкурентоспроможність продукції"

Ескіз

Дата

2024

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Дисциплина «Кваліметрія, управління якістю та конкурентоспроможність продукції» належить до фахових дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 131 «Прикладна механіка». Метою її вивчення є формування у майбутніх фахівців теоретичних знань і практичних вмінь щодо оцінки рівня показників якості та інноваційних ризиків, можливості їх оптимізації для забезпечення конкурентоспроможності продукції. Представлений лабораторний практикум покликаний допомогти студентам засвоїти теоретичний матеріал та оволодіти практичними навиками оцінювання і управління якістю продукції. Лабораторні роботи, що вміщує практикум, розглядають питання експертних методів оцінювання показників якості, аналітичних методів оцінки коефіцієнтів вагомості і комплексних показників якості продукции, методи розрахунку конкурентних можливостей нових виробів. До складу практикуму входять вісім лабораторних робіт, на початку кожної з яких наведено скорочений теоретичний матеріал, необхідний для виконання роботи. Докладний опис порядку виконання робіт здійснено на конкретних прикладах, які вміщують усі необхідні розрахунки, таблиці, діаграми і висновки. Номер варіанта завдання для кожної лабораторної роботи студенту призначає викладач. Вихідні дані за кожним з варіантів представлені в кінці кожної лабораторної роботи. Під час виконання кожної роботи студент повинен ознайомитися із теоретичною частиною роботи, скористатися за необхідністю лекційним матеріалом з цієї теми, виконати відповідні розрахунки, побудувати необхідні таблиці, діаграми, графіки, провести відповідно до теми роботи аналіз отриманих результатів, зробити необхідні висновки і за наведеним прикладом оформити виконану роботу. Дані методичні вказівки будуть корисні студентам при виконанні лабораторних робіт як під час аудиторних і дистанційних on-line занять під керівництвом викладача, так і самостійно за необхідності відпраціювати пропущену лабораторну роботу.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, метод ранжування, конкурентоспроможність, метод попарного зіставлення, визначення узгодженості експертної групи, метод подвійного попарного (повного) зіставлення

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до лабораторного практикуму з дисципліни "Кваліметрія, управління якістю та конкурентоспроможність продукції" [Електронний ресурс] : для студентів спец. 131 "Прикладна механіка" усіх форм навчання / уклад. Н. В. Козакова ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 73 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/79839.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в