Кафедра "Автоматизація технологічних систем та екологічного моніторингу"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/3767

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/acem

Кафедра заснована у 1964 р. для підготовки спеціалістів з автоматизації виробництва.

Кафедра займається підготовкою спеціалістів з розробки і експлуатації комп’ютерно-інтегрованих та автоматизованих систем керування різноманітних об’єктів та процесів і виробництв (побутові, харчові, нафто- та газопереробні, хімічні ттощо).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють 2 доктори технічних наук, 5 професорів, 6 доцентів.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Прикладне програмне забезпечення". Модуль 3. Основи роботи в Simulink
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Герман, Едуард Євгенович; Деменкова, Світлана Дмитрівна
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Прикладне програмне забезпечення". Модуль 2. Робота з пакетом Control System Toolbox
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Герман, Едуард Євгенович; Деменкова, Світлана Дмитрівна
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Управління технологічними процесами харчової промисловості"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Деменкова, Світлана Дмитрівна; Пугановський, Олег Валентинович; Герман, Едуард Євгенович; Мирошник, Анатолій Миколайович
    Технологічні вимірювання є невід'ємною частиною сучасних виробничих процесів. Ускладнення та інтенсифікація виробництва ставлять підвищені вимоги до методів і засобів вимірювання. Незважаючи на постійне вдосконалення приладної бази засобів контролю та керування, методи вимірювання майже не змінюються. В великій мірі точність отримання інформації залежить від правильності вибору методу вимірювання і від якості виконання розрахунку конструкції приладу. Метою методичних вказівок є ознайомлення студентів із способами вимірювання різноманітних технологічних параметрів, а також закріплення на практиці теоретичних знань з курсу "Управління технологічними процесами харчової промисловості". У процесі виконання лабораторних робіт студенти отримують навички з користування вимірювальними приладами і засобами автоматизації сучасних виробництв.