Кафедра "Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/biotech

Кафедра "Бiотехнологiя, біофізика та аналiтична хiмiя" була створена у 1998 році на базі кафедри "Аналітична хімія", яка у 1940 році була виділена з кафедри хімії в самостійну кафедру. Ініціатива створення кафедри належить доктору технічних наук, професору Миколі Федосовичу Клещеву.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Кафедра провадить освітню, методичну та наукову діяльність у галузі знань "Хімічна та біоінженерія". Крім теоретичних основ біотехнології, велику увагу було приділяється контролю якості і сертифікації біотехнологічної продукції.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – технічних, 1 – фармацевтичних; 8 кандидатів наук: 3 – біологічних, 5 – технічних; 2 співробітника мають звання професора, 6 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Генетичний аналіз жирнокислотного складу олії у високоамілозної кукурудзи на основі мутації АЕ
    (Харківській національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2013) Тимчук, С. М.; Супрун, О. Г.; Потапенко, Г. С.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Тимчук, Д. С.; Харченко, Л. Я.
    Встановлено, що інбредні лінії-носії мутації ае дуже відмінні між собою за ефектами комбінаційної здатності щодо вмісту гліцеридів олеїнової та лінолевої кислот. Успадкування цих компонентів жирнокислотного складу олії проходить за типом неповного домінування із суттєвим внеском до дисперсії аддитивних ефектів. Визначено сприятливі можливості поліпшення жирнокислотного складу олії у високоамілозної кукурудзи і поєднання у її гібридів високої якості крохмалю та олії.