Вісник № 43
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33254
Переглянути
Документ Дослідження впливу дії тепла на фракційний склад білків соняшникового шроту(НТУ "ХПІ", 2008) Котелевська, А. А.; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Конєв, М. Д.У статті розглянуті недоліки традиційного способу переробки насіння соняшнику. Обгрунтовано доцільність нової технології виділення олії та харчових білків із безлушпинного ядра соняшнику методом плющення та прямої екстракції залишків олії у пелюстці органічним розчинником при температурі, яка не перевищує 70 ºС. Досліджено вплив дії тепла на фракційний склад білків соняшникового шроту. Проаналізовано результати досліджень.Документ Розвиток технології та перспективи виробництва харчових білків із шротів олійних культур(НТУ "ХПІ", 2008) Носенко, Т. Т.В статті проаналізовано технології одержання білкових продуктів із шротів олійного насіння. Наведено експериментальні підтвердження впливу якості шроту на кількісний вихід білкових ізолятів, показано, що оптимальна температура для екстрагування білків зі шроту залежить від природи розчинника. Автором наведені експериментальні дані про вплив протеолітичних ферментів на кількісний вихід білкових ізолятів зі шроту та на їх технологічні властивості. Зроблено висновок про високі технологічні властивості білків олійного насіння та про можливість їх регулювання.