Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Документ Огляд літературних джерел з проблем обліку та аналізу розрахунків з оплати праці(2021) Зінішина, А. В.; Давидюк, Тетяна ВікторівнаДокумент Принципи розробки та впровадження ефективного управлінського обліку(ФОП Томенко Ю. І., 2020) Давидюк, Тетяна ВікторівнаДокумент Бухгалтерський аутсорсинг як інноваційний інструмент досягнення економічних переваг(Одеський національний політехнічний університет, 2018) Давидюк, Тетяна Вікторівна; Легоцька, Ю. І.В статті розглянуто сутність "аутсорсинг", проаналізовано напрямки класифікації атусорсингу, визначено місце бухгалтерського аутсорсингу серед інших видів аутсорсингу, встановлено його основні переваги та недоліки, виділено етапи та обґрунтовано критерії вибору аутсорсера на ринку аутсорсингових послуг з точки зору їх якості та ефективності. Запропоновано підприємству-споживачу аутсорсингових послуг орієнтуватись на кількісних метода оцінки, таких як економічний ефект, що полягає в економії витрат при веденні обліку аутсорсером порівняно із веденням обліку штатом бухгалтерів. Обґрунтовано, окрім кількісних, використовувати й якісні методи оцінки ефективності бухгалтерського аутсорсингу, що виражено в запропонованому алгоритмі відбору майбутнього партнера по аутсорсингу.Документ Людський капітал в періодичних виданнях: бібліографічний аналіз("Бял ГРАД-БГ" ООД, 2009) Давидюк, Тетяна ВікторівнаДокумент Людський капітал як об'єкт бухгалтерського обліку: проблеми теорії та методології(Житомирський державний технологічний університет, 2009) Давидюк, Тетяна ВікторівнаУ період постіндустріальної епохи актуальним стає поглиблене вивчення факторів соціально-економічного розвитку країни, до яких відносяться і різні види капіталу, в тому числі екологічний, інтелектуальний, людський. Ґрунтовні дослідження в частині теорії, методології та практики бухгалтерського обліку зазначених видів капіталу наведені у монографії. Призначена для докторантів, аспірантів, магістрів, наукових співробітників, які вивчають проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку.Документ Бухгалтерський облік людського капіталу як засіб управління діяльністю підприємства(Подільський державний аграрно-технічний університет, 2009) Давидюк, Тетяна ВікторівнаДокумент Методичні рекомендації до семінарських занять з дисципліни "Вступ до спеціальності"(НТУ "ХПІ", 2017) Давидюк, Тетяна ВікторівнаНавчальна дисципліна "Вступ до спеціальності" є обов'язковою для вивчення студентами першого курсу спеціальності "Облік і оподаткування". Вивчення цієї дисципліни допомагатиме студентів в подальшому у вивченні дисциплін "Теорія бухгалтерського обліку", "Фінансовий облік", "Аналіз господарської діяльності" та інших. Метою навчальної дисципліни є формування у майбутніх спеціалістів за професійним спрямовуванням з обліку і оподаткування системних знань з концептуальних основ з обліку і оподаткування, системи вищої економічної освіти для забезпечення знайомства студентів з особливостями майбутньої професії. Дати студентам загальне поняття про бухгалтерський облік, його місце і роль в системі економічних відносин, ознайомити з правами, обов'язками і відповідальністю посадових осіб, які здійснюють ведення обліку, з основними вимогами до організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Основними завданнями дисципліни є: мати загальне поняття про бухгалтерський облік, його місце і роль в системі економічних відносин; ознайомитись з правами, обов'язками і відповідальністю посадових осіб, які здійснюють ведення обліку; ознайомитись з основними вимогами до організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Предметом навчальної дисципліни є теоретичні та практичні аспекти організації професійної підготовки з урахуванням світових освітніх тенденцій.Документ Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни "Вступ до спеціальності"(НТУ "ХПІ", 2017) Давидюк, Тетяна ВікторівнаМета вивчення дисципліни "Вступ до спеціальності": формування у майбутніх спеціалістів за професійним спрямовуванням з обліку і оподаткування системних знань з концептуальних основ з обліку і аудиту, системи вищої економічної освіти для забезпечення знайомства студентів з особливостями майбутньої професії. Предметом вивчення курсу є організація професійної підготовки фахівців з обліку і оподаткування з урахуванням світових освітніх тенденцій. Охоплює розгляд міжнародних освітніх стандартів для професійних бухгалтерів, організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах та, зокрема, в НТУ "ХПІ"; характеристику дисциплін, які вивчаються студентами спеціальності з обліку і оподаткування; процесу організації самостійної роботи студента; теоретичні і практичні аспекти планування кар’єрного розвитку і процесу пошуку роботи.Документ Методичні рекомендації для підготовки до складання письмового іспиту з дисципліни "Вступ до спеціальності"(НТУ "ХПІ", 2017) Давидюк, Тетяна ВікторівнаДокумент Конспект лекцій з дисципліни "Вступ до спеціальності"(НТУ "ХПІ", 2017) Давидюк, Тетяна ВікторівнаНавчальна дисципліна "Вступ до спеціальності" є обов'язковою для вивчення студентами першого курсу спеціальності "Облік і оподаткування". Вивчення цієї дисципліни допомагатиме студентів в подальшому у вивченні дисциплін "Теорія бухгалтерського обліку", "Фінансовий облік", "Аналіз господарської діяльності" та інших.